Anyák napja Gyimesfelsőlokon

Az önkormányzat támogatásával újraindult idősek klubja második alkalommal gyűlt össze május 3-án a gyimesfelsőloki Szent Erzsébet Líceumban

Mivel hagyományosan május első vasárnapján anyák napját ünnepeljük, az idősek klubjában is ünnepélyes alkalomra került sor. Maga az ünnep nagyon régi, már az ókori Görögörszágban is tartottak tavaszi ünnepségeket az anyák tiszteletére.
Az összegyűlteket Rétyi Julianna, a családsegítő szolgálat munkatársa a következő szavakkal köszöntötte: „Édesanyánk az a személy, akivel születésünkkor (de már előtte is) először kapcsolatba kerülünk, és akivel ez a láthatatlan kötelék megmarad egész életünkben. Ő az, akihez örömünkkel, bánatunkkal fordulhatunk. Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, gyerekek vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is. Ő tartotta, és tartja ma is össze a családot, jelenléte, gondoskodása életünk része. Ő az ,aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, akihez mindig visszatérhetünk, és aki mindent megbocsájt. Mindezekért a jó Isten áldjon meg minden édesanyát!”
Berszán Lajos plébános az idősekhez intézett beszédében méltatta az édesanyák áldozatos munkáját, amit halandó ember nem tud meghálálni. Személyes példaként említette saját édesanyját, aki özvegyen milyen sokat tett érte, ügyes-bajos dolgaiban Szent Antalhoz folyamodott, aki mindig megsegítette. Minden egybegyűlt édesanyát Szent Antal pártfogásába ajánlott. Bíztatta az öregeket, hogy ne veszítsék el a reményt, megéri kitartani a végsőkig, mert hisszük, hogy Isten örökéletet szánt nekünk.
A továbbiakban olaszországi zarándokútjáról mesélt, és egy-egy szentképpel ajándékozta meg az egybegyűlteket.
Lengyelfi Katalin nyugdíjas tanárnő, Antal Anna nyugdíjas óvonő, Antal Tibor zenetanár és Nagy Katalin Caritas-munkatárs segítségével a gyerekek bemutatták az erre az alkalomra betanult ünnepélyes műsort, amely könnyeket csalt elő az idősek szemében.
A verses-énekes szereplés után a gyerekek egy-egy szál virágot adtak át az anyáknak az Iris virágüzlet adományaként, majd agapé következett. Jó hangulatban telt a találkozó, kötetlen beszélgetések alakultak ki.
Köszönet ezért mindazoknak akik részt vállaltak az ünnepség megszervezésében. (Rétyi Julianna)