Autizmussal élő kisgyerekeket felmérő eszközre lehet adományozni

 

A Marosszéki Közösségi Alapítvány tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Marosvásárhelyi Adományozói Kört a Dózsa György utcai Multinvest Business Centerben (64-68. szám, 6. emelet) március 2-án, csütörtök este 6 órától. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az adakozás szokását és jó kezdeményezések támogatására buzdítsa a Maros megyei embereket.

Az eseményen nagylelkű magánszemélyek és adakozó kedvű vállalkozók, szervezetek három helyi projekttel ismerkedhetnek meg, amelyek mindegyike a Marosvásárhelyen és környékén élők jólétét szolgálja. A kezdeményezések között szerepel a Divers Egyesület A város segít a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásában, a Gyulafehérvári Caritas Szent Ágnes Rehabilitációs Központjának Együtt az autizmus felismerésében projektje, valamint az Abstinent által megálmodott Addiktológiai felépülési központ.

A Caritas projektjének célja egy olyan professzionális eszköz beszerzése, amely autizmussal élő kisgyerekeket mér fel és diagnosztizál, lehetőséget biztosítva ezáltal a fejlesztőterápia azonnali megkezdésére. A jó ügy nagykövetei Csatlos Tünde a Nőileg magazin munkatársa, Visky Ábel rendező és Száva Iringó gyermekpszichiáter.

A kezdeményezéseket az adományozói esten, illetve a Marosvásárhelyi Közösségi Alapítvány weboldalán lehet támogatni.
A XI. Marosvásárhelyi Adományozói Kör eseményleírása ITT olvasható.

Orbán Júlia

Kapcsolódó írások:
Korai felismerés, korai terápia >>> BŐVEBBEN
Derüljön ki időben, mi a baj a gyerekkel! >>> BŐVEBBEN
Családok együtt >>> BŐVEBBEN
Értés, érzékelés, megtapasztalás >>> BŐVEBBEN

Galéria