Az élménynek nincs mértékegysége

A decemberi hónap az őrkői gyerekek számára is a készülődés, a várakozás és az ajándékozás  jegyében telt.

A Gyulafehérvári Caritasnak a Roma közösségek társadalmi beilleszkedését támogató sepsiszentgyörgyi programja a Néri Szent Fülöp Általános Iskola közreműködésével szervezte meg az őrkői gyerekek számára az idei karácsonyi rendezvénysorozatát.

December 17-én a gimnazista gyerekek a délutáni oktatás során megtanult énekekkel és az általuk készített lámpásokkal “felszerelkezve” indultak a már hagyománynak számító kántálásra. Az énekszóra az Őrkő szűk utcái is megteltek kíváncsiskodókkal, akik részeseivé válhattak a csodavárás élményének. A kisereglett családokat a gyerekek nemcsak énekkel, de egy-egy szépen díszített lámpással is megajándékozták. A fiatalok lelkesedésükön és szeretetükön keresztül tolmácsolták a közösségnek az üzenetet: a Karácsony az otthon, és a közösséghez való tartozás érzésének ünnepe!

December 18-án a Gyulafehérvári Caritas munkatársai fenyőfával és szaloncukorral felpakolva indultak a Néri Szent Fülöp Általános Iskolába, 10 órától kezdődött a közös karácsonyfa ünnepe, ahol a kisiskolás gyerekek közösen öltöztették fel a fenyőfát. Az elmúlt hetek során, délutánokon át készültek az ötletes díszek, amelyek az ünneplés végére mind a karácsonyfa ágait gazdagították. A kisiskolások versekeikkel, énekeikkel ajándékozták meg egymást és a hallgatóságot. A meghitt eseményt a 150 fős ünneplő gyereksereg és oktatóik, nevelőik közös éneklése zárta, amely  mindannyiuk számára önfeledt élménnyel koronázta meg a napot.

(Patakfalvi Czirják Ágnes)