Az én első táborom

Szeptember 12–14. között zajlott a hagyományos szelterszi Az én első táborom elnevezésű kirándulással és túrázással egybekötött diáktábor. A táborban a székelyudvarhelyi Budvár utcai nappali foglalkoztató központba rendszeresen járó gyerekek vettek részt. A három napos kirándulás az Orbán Balázs (Almási) barlang látogatásával kezdődött ahová a szentegyházi Salvamont hegyimentő, barlangász és búvár csapat két tagja, Szőcs Tibor és Temérdek Roland vezette el a diákokat a Vargyas patak mentén, vadregényes sziklák közt húzódó erdei ösvényen.

A régi időkben menedékként szolgáló barlang és a benne élő denevérek látványa ritkaságnak számított az egész csapat körében. Innen vezetett majd tovább az út a székely-szelterszi Szent Gellért Alapítvány rehabilitációs és rekreációs központjába, amely már többször is helyet adott a korábbi táborozóknak.

A tábor további programjában a napi szintű kézműves és szabadidős tevékenységek mellett a helyi borvízforrások és gyógyfürdő meglátogatására is sor került, megismertetve a gyerekekkel a természet adta kincseket. A hasznos és tanító jellegű tevékenységek mellett jutott idő a szórakozásra is, a just dance , karaoke és a tábortűz mind-mind feledhetetlenné varázsolta ezt a három napot azoknak a gyerekeknek, akik számára ez a tábor volt a legelső.

Az Én első táborom elnevésű rendezvény Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala támogatta, hálánkat ezúton is szeretnénk kifejezni.

Bodó Csilla központvezető