Az építők átadták az új Caritas Házat

Marosvásárhelyen augusztus 3-án az építészek, építők és a városi szakfelügyelők jelenlétében átadták a Gyulafehérvári Caritas új szociális, innovációs és életminőség-fejlesztő központját.

A munkálatok 2017. december 5-én kezdődtek Sütő András volt lakóházánál, ahol az író élt és alkotott 1967-től élete végéig. A lakóházat alapjaiban megtartották, kisebb-nagyobb módosításokkal a beosztásán változtattak és szükséges volt a megerősítése is. Jól elkülöníthető azonban, hiszen színben, formában is eltér a hozzáépített nagyobbik résztől, és az emléktáblák, arcmásának bronzplakettje is visszakerültek az épületre.

Az új épületben a Gyulafehérvári Caritas szociális, innovációs és életminőség-fejlesztő programjai kapnak helyet valamint adminisztratív székházként is működik. Így a két szintes és 1161 négyzetméteres ingatlan otthont ad az otthoni beteggondozói szolgálat Maros megyei központjának, az egyéni és csoportos korai nevelés és fejlesztés aktivitásainak, mozgáskompetencia-fejlesztésnek, az önkénteseket érintő programok szervezésének, felnőttképzési programoknak, különféle projektek adminisztrálásának és az összervezeti háttérfunkcióknak.

A beruházást a magyar kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével 335 millió forinttal támogatta, az épületet a kolozsvári Tektum építésziroda, Tóthfalusi Gábor tervezte és a marosvásárhelyi Multinvest KFT volt a fővállalkozó.

Molnár József

Kapcsolódó: Szociális innovációs és életminőség-fejlesztő központ >>>