Az év civil szervezete 2010. díj

Október 16-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában megrendezésre került XI. Civil Fórumon vehette át a Gyulafehérvári Caritas a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége által adott díjat

A Civil Díjat 2008-ban alapította a Magyar Civil Szervezetek Szövetsége azzal a céllal, hogy megismertesse a magyar közösség életében a civil társadalmi munkát és értékeket, növelve a civil szervezet iránti érdeklődést. A díjat az a civil szervezet nyerheti el, amely előző évben kiemelkedő módon járult hozzá a civil társadalom fejlődéséhez. Az alapító szándéka szerint a díjnak eszmei értéke és társadalmi súlya van.

Az idei díjat a Gyulafehérvári Caritas kapta, az eddigi példaértékű munkájának elismeréseként és megbecsüléseként. Kilenc szervezet kapott jelölést a díjra, amit a jelölt szervezetek  pályázata követett éves jelentés formájában és ezt bírálta el egy öttagú, civil közéleti személyekből álló bizottság (az idei bizottság tagjai voltak: Somai József, Kató Béla, Smaranda Enache, Potoczky László), majd választotta ki az első három helyezettet.  A díj: emlékplakett, oklevél és pénzjutalom, ez utóbbit Böszörményi Zoltán aradi író, vállalkozó ajánlotta fel.

A XI. Civil Fórumon a szervezet is képviseltette magát, részt vett a szociális témájú szekció előadásain, munkálatain, amelynek a végén egy közös állásfoglalás is született.  (Molnár József)