Az önkéntesek XIII. Összefűzője három szemüvegen keresztül

A Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programjának idei első Összefűző-hétvégéje a játék mint módszer köré épült.

Az újonc
„Nekem ez volt az első Összefűzőm, ami Székelyudvarhelyen zajlott március 4-5. között. Nagyon jól telt, megismerhettem más régióban dolgozó önkéntes társaimat, és találkozhattam régről ismert arcokkal is. Rengeteget tanultam, hiszen a játék volt a fő téma, erről beszéltünk, ezzel kapcsolatban kaptunk feladatokat, és mélyítettük el az ismereteinket. Szó esett arról, hogyan jó igazán a gyerekekkel játszani, hogyan válasszunk ki, és készítsünk nekik elő életkoruknak megfelelő játékokat.

Én kisgyermek nevelő szakon tanulok, így a hétvége alatt sokat tanulhattam, amit az elkövetkezőkben is hasznosítani fogok az iskolában, a szakmai gyakorlatokon, illetve később a munkám során, a céljaim elérésében.” (Crivăț Andrea)

A visszatérő
„Mivel a járványügyi korlátozások enyhültek, megrendezésre került a XIII. Caritas Összefűző. Székelyudvarhelyen zajlottak a foglalkozások, és ugyanitt szállásoltak el bennünket egy kollégiumban. A kétnapos program során részt vettünk interaktív foglalkozásokon, önkéntes munkánkat segítő előadásokon, amelyeket önkéntes koordinátoraink vezettek.

Este, még villanyoltás előtt, sor került az opcionális esti programokra is. Lehetőség szerint választhattunk szabadulószoba, bowling, filmest és korcsolyázás között. Másnap, hazaindulás előtt, lezárásként jókívánságokkal áldottuk meg egymást a viszontlátásig.” (Bereczki Boróka)

A szervező
„Önkéntes koordinátorként márciusban a harmadik Összefűzőmet szervezhettem meg, amely során volt alkalmam új, más régióban dolgozó önkénteseket megismerni, és egy újabb, érdekes témában elmélyülni. XIII. Összefűzőnk témája a JÁTÉK volt. Így, csupa nagybetűvel, hiszen ez egy olyan univerzális és mégis számtalan formában transzformálható módszer, amelyet a legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztály esetében alkalmazhatunk.

Talán a téma hozta magával, de egy nagyon jó hangulatú alkalmat zártunk. Hálás vagyok, hogy újabb önkénteseket ismerhettem meg, hogy egy újabb téma kihívásai elé nézhettünk, és meg is tudtuk sikeresen valósítani. Köszönöm minden önkéntesnek, aki örömmel, odaadással, lelkesen részt vett az Összefűzőn. Találkozunk a következő Összefűzőn!” (Gáspár-Sali Szilvia)

Tevékenységünket a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Kapcsolódó oldalak:
Young Caritas
Young Caritas Facebook

Kapcsolódó írások:
Önkéntesség portfóliókban >>> BŐVEBBEN
Mentortalálkozó Marosvásárhelyen >>> BŐVEBBEN
Önkéntesség >>> BŐVEBBEN
Önkéntes hálózat >>> BŐVEBBEN
Önkéntes tábor >>> BŐVEBBEN
Önkéntes tevékenységek >>> BŐVEBBEN
Képzések önkénteseknek >>> BŐVEBBEN
Újra együtt >>>BŐVEBBEN
Újabb mentortalálkozó >>> BŐVEBBEN
Ilyen volt a Gyermekváros – Őszi sokadalom >>> BŐVEBBEN
Megérkeztek az önkéntesek Zetelakára >>> BŐVEBBEN
Nyomot hagytak Zetelakán >>> BŐVEBBEN
Caritas-önkéntesek elsősegélynyújtó képzése >>> BŐVEBBEN
Légy te a változás mások életében! >>> BŐVEBBEN
Életútszínezők – Önkéntesmesék >>> BŐVEBBEN
Jóre fel! – Önként! >>> BŐVEBBEN

Galéria