Az ozsdolai önkéntesek nyerték a II. Barátság Kupát is

Második alkalommal szervezte meg a Barátság Foci Kupát a Gyulafehérvári Caritas. A bajnokságnak ezúttal a sepsikőröspataki sportcsarnok adott otthont, ahol izgalmas, látványos és érdekes meccseket láthatott a helyi közönség.
A tornára összesen 5 csapat nevezett be, a programterv szerint pedig mindenki játszott mindenkivel. Az oklevelek és kupák kiosztására este, a meccsek után került sor. A 10 izgalmas mérkőzés során voltak kemény párharcok, szép passzok, látványos cselek, ugyanakkor voltak büntetőrúgások és potyagólok is. Végső következtetésként elmondható, hogy mindvégig sportszerűen zajlottak az összecsapások.

A Barátság Kupát – akárcsak a tavaly – a Caritas ozsdolai önkéntes csapata nyerte, akiknek szép csapatjátékkal összes meccsüket sikerült megnyerniük, veretlenül végezve az első helyen. Második helyezettként a helyi ambiciós fiatalokból összeállt kőröspataki együttes végzett, melynek tagjai – szurkolóik nagy örömére – komolyan vették az összes meccsüket. A dobogó legalsó fokára a Kászoni Ifjak állhattak fel, akik a tavaly is szép, önzetlen focival örvendeztették meg a közönséget.

A kishilibi és az őrkői roma fiatalok is második alkalommal neveztek a kupára. Mindkét együttes játékosai ügyesen játszottak, képességeikhez mérten mindent megtettek, és próbálták kihozni magukból a maximumot. Minden csapat oklevélben részesült, az első 3 helyezett pedig kupát is kapott. A tornán szendvicseket, gyümölcsöt és vizet biztosítottunk minden résztvevőnek.
Köszönjük a csapatok fair játékát és részvételét a Barátság Foci Kupán. Külön köszönet Mester Arnoldnak, aki vállalta, hogy játékvezetőként vegyen részt a mérkőzéseken.

A II. Barátság Foci Kupa az ismerkedésről, a szabadidő hasznos eltöltéséről, barátságokról és persze a fiúk legkedveltebb hobbijáról, a fociról szólt. Jó volt látni, ahogy romák és magyarok szépen, civilizáltan, sportszerűen játszottak, kakaskodás, erőszak és diszkrimináció nélkül. Jóleső érzéssel töltött el az előző évben szerzett barátok találkozása és a játék, a mozgás öröme. Látni és érezni lehetett a foci, a sport közösségformáló erejét. A díjkiosztót követően a résztvevők már a következő Barátság Kupáról érdeklődtek.

A Barátság Kupa végeredménye:
1. Caritas Önkéntesek (Ozsdola)
2. Kőröspatak 
3. Kászoni Ifjak 
4. FC Kishilib
5. Őrkői Brazilok

Bogdán Beáta, Péter Szabolcs