Bál, bál, maszkabál…

Farkasbőrbe bújt a bárány, avagy beöltöztek az őrangyalok, hogy a farsangi időszakot kihasználva kitombolják magukat. A vigadalomra január 30-án került sor a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium bentlakásának dísztermében.

A vidámság és a mulatozás csak fokozatos tempóban érte el tetőfokát. Bemelegítőként mindenki bemutatta ideiglenes személyét. Láthattunk cigány asszonyokat, koldust, békakirályt, pillangót, háziasszonyt és még sok ötletes jelmezt. A B13 rap együttes még egy látványos produkcióval is készült, melyet vastapssal jutalmaztak az ott lévők.

A zsűri a bemutatkozókat mosolygós arcokkal díszített táblákkal értékelte. Egyes jelmezeknek szám szerint több, másoknak kevesebb mosoly jutott attól függően, hogy mennyire volt kreatív a jelmez vagy mennyire frappáns a bemutatkozás.

A páros vetélkedő, a zene és a táncjátékok alatt már teljesen ráhangolódtak az őrangyalok a bulira. Csalódott arckifejezések azonban a zene leállításával sem töltötték meg a termet, hiszen épp a díjkiosztó következett. A zsűri mivel nem tudott dönteni, vagy csak nem szándékozott ezt máig is titok övez, minden jelmezt díjazásra méltónak talált.

A farsangolás végén a januárban születettekről vagy névnapjukat ünneplőkről is megemlékeztünk, majd az őrangyal himnusz eléneklése után útjukra bocsátottuk az őrangyalokat.

A csíkszeredai Őrangyal programot a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium és a Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

(Antal Karola)