Bárcsak mindig ilyen lenne az iskola!

Az elmúlt héten zajlott a Tompa László iskolában a nyári foglalkoztató, melyet a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálat szervezett a Communitas Alapítvány támogatásával.

A programban 18 elsős és előkészítős gyerek vett részt, akik minden reggel egy kis ritmikus tornával kezdtek, majd magyar és angol mutogatós énekekkel folytatták egészen a reggeliig. A finom kalácsok és gyümölcsök elfogyasztása után következtek a képességfejlesztő tevékenységek játékosan: memóriakártyáztak román nyelven, képolvasást tanultak, kivontak, összeadtak, beszédgyakorlatokat és logikai játékokat játszodtak. Egy kis szünet után következett a nap tematikus része, mely naponta változott: értékes része vagyok a társadalomnak, szabályok, rend, forgalmi táblák, mindannyian mások vagyunk, kincskeresés, ahol az egész napos kis csapatfeladatok után kincseket szereztek és a nap végén rájöhettek, hogy ők a legnagyobb kincsek.

Az ebédet saját maguk készítették, ami nagy sikert aratott, hisz többen mesélték, hogy délután be is mutatták a családnak, a gofri-, és palacsintasütést, a meleg szendvics készítést, a szilvás gombócot és még a pizzát is. Ebéd után egy kis csendes kézműves foglalkozás következett, majd az adott napi témát dogozták fel játékosan. A 7 szervező, akik főként szociális munkások voltak, de akadt köztük pedagógus és leendő pedagógus is, nagyon nagy szeretettel vezették a foglalkozásokat.

A gyerekek pénteken a szülőket lepték meg egy kis bemutatóval, tánccal, énekkel, kiállítással az egész hétről és az általuk készített csokis-meggyes muffinnal és falatkákkal. Együtt falatozott mindenki és ahogy Zsoltika fogalmazott: „Bárcsak mindig ilyen lenne az iskola!”

(Sándor István)