Beteg gyermekek karácsonya

A szent ünnep közeledtével a kórházban lévő gyermekeket is megleptük, igyekeztünk karácsonyi hangulatot varázsolni, számukra, akik ezt az ünnepet bent kell töltsék

Erre a kis ünnepségre Sepsiszentgyörgyön december 23-án került sor. A gyermekek számára kis édesség-csomagokat állítottunk össze: banán, mandarin, mézespogácsa, szaloncukor, nyalóka és lufi töltötte meg a kis csomagot. Először a fertőző részlegre mentünk, ahol a gyermekek nem hagyhatják el a szobájukat, és közös foglalkozás sem engedélyezett. A szobákban karácsonyi motívumokkal díszített ablakdíszeket ragasztottunk az ablakokra, amiket Olasz Zsuzsa önkéntes készített, hogy odavarázsoljuk a karácsony hangulatát. A gyermekek nagyon örültek a gyümölcsnek, édességnek, többen neki is láttak a majszolásnak.

Ezután a gyermekosztályon a előkészített kézműves eszközökkel és alapanyagokkal bementek az önkéntesek a kórtermekbe és a gyermekekkel, és az ott lévő szülőkkel közösen készítettek karácsonyfadíszeket, miközben a cd-lejátszóról karácsonyi dalok szóltak.

Később összegyűlt mindenki a karácsonyfa körül, egyik önkéntes felolvasta az Angyali üzenetet, majd a saját készítésű díszeket feltették a gyermekek a karácsonyfára, és közösen elénekeltük a Mennyből az angyal, Pásztorok, pásztorok, O, brad frumos és más karácsonyi énekeket. Az éneklés alatt a magukra hagyott kisbabákat is kivittük a karácsonyfához, ők a karunkból csodálták a szép színes karácsonyfát és a zengő dallamokat.

Az általunk szervezett meglepetés után nekünk volt részünk meglepetésben: a kórház igazgatója, Nagy-András Róbert és a gyermekosztály munkatársai karácsonyi szeretetvendégséggel leptek meg minket, kaláccsal, forró teával, gyümölcsökkel kínáltak és megköszönték az ottlétünket, az eddigi munkánkat. Nagyon jólesett!

A meseolvasó csoport havonta találkozókat tart, ahol mind együtt vagyunk, és megbeszélhetjük tapasztalatainkat, kiértékelhetjük munkánkat, tanulhatunk egymástól. A decemberi találkozón többünk szájából is elhangzott, hogy szívesen végezzük ezt a munkát, örömmel készülünk minden alkalommal, és úgy érezzük, hogy amikor ott vagyunk, valami vidámság költözik a kórház falai közé, amit egyformán leolvashatunk a gyermekek, szülők, kórházi dolgozók és egymás szeméből is.

Sok ilyen vidámságot kívánunk az új évben is! (Kovács Hajnalka)