Betegek világnapja Marosvásárhelyen – Képriport

A szélsőséges időjárás ellenére nagyon szép számban gyűltek össze február 11-én a Keresztelő Szent János templomban.

2012 február 11-én Marosvásárhelyen ismét sor került a Betegek világnapjának a megszervezésére egy félnapos rendezvény keretén belül, ami épp elégséges volt egy kis lelki ápolásra, tartalmas előadásokra, humorra és játékra egyaránt.
A szélsőséges időjárás ellenére nagyon szép számban gyűltünk össze, ez is azt bizonyította, hogy érdemes évente megszervezni ezt a napot, mivel nagyon fontos ez az idősek számára. A rendezvény reggel 10 órától a szentmisével kezdődött, majd ezt követően Sebestyén Péter – atya köszöntötte a résztvevőket. Bizonyára sokak számára ismerős volt, hogy mivel foglalkozik a Máltai szeretetszolgálat és a Gyulafehérvári Caritas keretén belül működő Otthoni Idősgondozás szolgálat, de azért néhány szóban egy éves esemény-beszámolóval és egy rövidke filmmel próbálták emlékezetesebbé tenni mindannyiunk számára.
Dr. Simonfi Irén előadásából azt is megtudhattuk, hogy az Alzheimer-kór gyakori betegség az idősek körében. A doktornő dióhéjban felvázolta, hogy melyek a kór tünetei, ennek szakaszai és hogy miben lehetünk a beteg segítségére.  Ezt követően különböző versek és történetek tették változatosabbá és színesebbé a műsort, de hogy a hangulatot még jobban fokozni tudjuk, az időseket egy kis játékra és éneklésre hívtuk meg. Öröm volt látni, hogy a játékok és az éneklés mindnyájukkal elfeledtette pár percre a mindennapok gondját, bánatát és önfeledten kapcsolódtak be egyre többen. A változatos műsor és jó hangulat mellett a szervezők gondoskodtak arról is, hogy üres hassal senki ne térjen haza. Meleg tea, szendvics, finom kalács és teasütemény várta a kedves résztvevőket. Ezalatt pedig a Caritas munkatársai bárkinek szívesen mértek vérnyomást és szórólapokat osztogatva tájékoztatták szolgáltatásainkról és elérhetőségünkről. A Máltai szeretetszolgálat önkéntesei pedig búcsúzóul és a viszontlátás reményében minden kedves résztvevőt egy szál virággal ajándékoztak meg. Az elégedett arcok látványa és a pozitív visszajelzések megerősítettek abban, hogy a közösen szervezett rendezvény eredményes volt. (Fekete Gyöngyvér)