Beteggondozók napja a Caritas Házban

 

Szakmai nap keretében ünnepelték az ápolók májusát a Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozásban dolgozó munkatársai, akik Marosvásárhelyen és térségében végzik szolgálatukat. Az ápolóknak lehetőségük nyílt ismeretterjesztő előadásokat hallgatni, esetmegbeszélést tartani, kapcsolatokat építeni, hivatásukat megünnepelni.

Az első előadást dr. Korodi Melinda diabetológus szakorvos tartotta. A cukorbetegség korai felismeréséről, lefolyásáról és kezeléséről beszélt, kitért azon lábbetegségekre, amelyeket a cukorbaj okozhat, illetve ismertette a diabéteszes láb szakszerű ápolásának folyamatát.

A második előadó dr. Magdás Annamária belgyógyász szakorvos a szívelégtelenségekről, azok tünetegyütteséről és a diagnózis felállításáról tájékoztatta az egybegyűlteket.

Az eseményen közel huszonöt otthoni beteggondozásban dolgozó szakember vett részt, akik meghívottjaik körében tisztelték dr. Sajgó Erzsébetet, a szeretetszolgálat munkaorvosát és dr. Kósa-Ráksi Katalin családorvost is.

Orbán Júlia

Kapcsolat
Ha van gondozásra szoruló beteg családjában vagy közvetlen környezetében, keresse a Caritas munkaközösségét bizalommal a következő elérhetőségen: 0736 883 110.

Amennyiben ápolóink munkáját szeretné megkönnyíteni
Adományozhat is egészségügyi szakápoláshoz szükséges eszközök beszerzésére >>>, de készpénz-adományát személyesen is beviheti otthoni beteggondozó székhelyeinkre, idősotthonainkba, vagy átadhatja bármelyik caritasos munkatársunknak, aki továbbítja az összeget, és a lehető legrövidebb időn belül visszajuttatja önnek a támogatást igazoló nyugtát. Köszönjük!