Boldog gyereknapot!

„Fent a felhő szélén egy angyal mindent lát, hogy a világot a Földön gyerekek rajzolják. Kicsiny, hegyezetlen színes ceruzák” – Kormorán: Egy angyal mindent lát

Június elseje minden évben a gyerekekről szól. Ez az a nap, amikor az iskolában sem minden a tanulásról szól, az írás és olvasás helyét átveszi az ünneplés és az önfeledt játék.

A Gyulafehérvári Caritas Marosszentgyörgyi Nappali Foglalkoztató Központjában sem házi feladatokat írtak a gyerekek ezen a napon, mind összegyűltek a helyi Kultúrházban, hogy együtt ünnepelhessék ezt a különleges napot.

Megközelítőleg 100 gyerek és szülei vettek részt a rendezvényen. Meghívottként egy bűvész szórakoztatta a gyerekeket, aki kártya- és egyéb trükkökkel ejtette ámulatba a kisiskolásokat és óvodásokat. A gyerekek segíthettek a különböző trükkök megvalósításában, de hogy hogyan lett a fehér zsebkendőkből színes sál és hogyan került az üres edényekbe hirtelen cukorka, azt senki sem tudta meg. Meglepetés volt a bohóc jelenléte is, aki szorgosan segédkezett a bűvész mellett, hogy minden kis résztvevő kaphasson egy kard formájú lufit.

Örömünkre szolgált, hogy a gyerekek számára ajándékcsomagot is adhattunk. A Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal jóvoltából a kisiskolások és óvodások kaphattak édességet, valamint a Romgaz munkatársai tanszereket gyűjtöttek és adtak át a gyerekeknek.

Boldog gyereknapot kívánunk!