Caritas gyerekprogramok a Marosszentgyörgyi Magyar Napokon

A Caritas Marosszentgyörgyön működő gyerekprogramja is részt vett a Marosszentgyörgyi Magyar Napokon a helyi templom udvarán szombaton, október 8-án. „Lélekpatika”, „Találd meg, és rakd ki!”, zsákbamacska és színezősarok várta a szórakozni vágyó gyerekeket.

“A Lélekpatika az a hely, ahol a gyerekek elmondhatják szomorúságaikat, kihívásaikat, félelmeiket, és ahol mindez meghallgatásra talál. Egy »szakember« gyógyszert is ír fel számukra: Testvérsimogatót, Álomhozót, Vitaminbombát, Mosolyogtatót vagy akár egy kis Léleksimit. Azt is meghatározza, naponta mennyit – egy felet vagy egy egészet – vehet be. A gyerek egy kis gyógyszeres tasakban elviheti magával, és elfogyaszthatja, amikor úgy érzi, szüksége van rá. Természetesen a tasakon azt is írja, miből mennyit szabad elfogyasztania egy nap ” – magyarázta Récsei Mária, a Caritas marosszentgyörgyi gyerekprogramjainak vezetője.

A „Találd meg, és rakd ki!” egy olyan játékfeladat, amelyet a Ghymes együttestől is ismert Mária altatója című dal inspirált. A gyerekprogram munkatársai ennek refrénjét szótagokra bontották, és elrejtették. A játékba benevezett ötös csapatoknak ezeket kellett megtalálniuk, majd az ének meghallgatása után kirakniuk. Akinek ez elsőként sikerült, három zsákbamacskában részesült.

A színezősarokban népies jellegű mandalák és bibliai történetek várták a színezni vágyókat.

Orbán Júlia