Caritas-munkatársak összefogása

Hivatásos segítőtevékenységük mellett a munkatársaink áldoznak más civil kezdeményezésekre is. Ilyen volt a hétvégi székelyudvarhelyi Fuss neki! akcióban való részvétel is.

Október 20-án, szombaton több civil szervezet vett részt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány adománygyűjtő akcióján. Újszerűnek mondható akció lényege, hogy a résztvevők valamilyen civil kezdeményezésért szaladnak és támogatókat keresnek, akik fogadnak rájuk körönként meghatározott összeggel, vagy fix pénzösszeget ajánlanak fel – mindez történik kellemes közösségi hangulatban, ahol a jóízű testmozgás nem öncélú.

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány felkérésére szervezetünk munkatársai is bemozdultak, vállaltuk, hogy egy futóval és kisebb-nagyobb pénzösszegekkel támogatjuk ötletüket. Falra mászok! című projektjükben egy mászófalat szeretnének létrehozni, hogy fogyatékkal élők és egészségesek megtapasztalják a sportolás adta élményeket.

Az alapítvány öttagú futócsapata gyönyörű napsütésben 60 kört, azaz 76,5 km szaladt összesen. Érdemes megemlíteni Boros Róbert kerekeszsékes kisfiút (három kört hajtott végig!), ő gyűjtötte maga mögé a legtöbb támogatót, amiért a szervezők külön díjban részesítették, és ifj. György Atát – a sérült kisfiút háromkerekűjével alig lehetett leállítani 12 kör után!

A munkatársak mellett a Caritas futóját többen támogatták, így az Evoline szoftverfejlesztő cég is. Köszönet érte!

A mászófal több mint 8.000 lejbe kerül, amelyhez most 3.585 lejt sikerült összeszaladni a Szent Gellért Alapítvány csapatának, akik továbbra is várják a támogatást projektjükhöz (kapcsolattartó: Ilyés Kinga, tel.:  0266-246020, e-mail: gellerta@gmail.com).

Molnár József