Caritas önkéntesek Gálája

Rendhagyó módon november utolsó hétvégéjén, idén negyedik alkalommal rendezte meg a Gyulafehérvári Caritas az önkéntesek éves tevékenységét értékelő, őket elismerő Gálát.

Az ünnepségnek a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium díszterme adott otthont, majd az azt követő ünnepi vacsorára a Salvator Hotelben került sor.

Az eseményt a Caritas több, mint 200 önkéntese tisztelte meg jelenlétével.  Az önkéntesek a Gyulafehérvári Főegyházmegyéből, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Brassó, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy térségéből érkeztek.

Az esemény célja megköszönni az önkéntesek egész éves önzetlen segítségét, tevékenységét, amely nélkül a Gyulafehérvári Caritas munkája sem lehetne teljes.

Az ünnepség első részében Sajgó Balázs, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd az eseményt, népdalok, klasszikus gitár előadás, vers és a gyergyószentmiklósi Szín-kron csoport előadása tette színesebbé. Ezt követően az önkéntesek munkájának méltatása következett, majd a résztvevő önkéntesek megajándékozására és okleveleiknek átadására került sor.

Lisa Grunberger  linzi önkéntes vallomása szerint – aki három hónapot töltött Marosvásárhelyen önkénteseként – élmény és nagyszerű tapasztalat volt a Caritasnál eltöltött három hónap, ahol olyan tapasztalatokkal gazdagodott amelyet az élet számos területén hasznosítani tud és amelyet hazatérve mindenképpen kamatoztatni fog.

Az esemény ünnepi vacsorával és hajnalig tartó mulatsággal zárult.

Köszönjük támogatóinknak, akik lehetővé tették az ünnepség megszervezését, az önkéntesek elismerését. Köszönjük a Székelyudvarhelyi Városi Tanácsnak, Csíkszereda Város Tanácsának, a Csíki-Trans kft-nek és a Communitas Alapítványnak támogatásukat!

És, köszönjük önkénteseinknek, hogy 2014-ben is ott voltak a rászorulók mellett és kitartóan dolgoztak azért, hogy a kicsik nagyobbak, a gyengék erősebbek, a betegek egészségesebbek, az egyszínűek színesebbek legyenek, legalább egy kicsit.

Köszönjük, hogy vállaljátok a JÓT, vállaljátok azt a feladatot, ami változást hozhat, ami jót és egyre jobbat hoz a közösségetekbe, ahol éltek. Mi hiszünk abban, hogy minden elültetett mag egyszer terebélyes fává nő és minden kis ág gyümölcsöt hoz.

(Molnár Szende és Molnár Judit)