Caritas PARKoló három állomással

Pénteken, május 6-án, 13 és 18 óra között átalakul a központi park Csíkszeredában. A Gyulafehérvári Caritas élménydús, pedagógiai jellegű programkavalkáddal várja a gyerekeket szüleikkel együtt.

A YOUNG PARKolóban főként a kisebb gyerekek számára tartjuk fent a helyeket. A Caritas önkéntesei arcfestéssel, gyöngyfűzéssel, társasjátékokkal, és különböző játékos versenyekkel várják az óvodásokat és kisiskolásokat egyaránt.

A STRESSZMENTES PARKolóban elsősorban a tizenévesek és azok szülei állomásozhatnak. Megtapasztalhatják, hogyan hat a düh életükre, és hogyan lehetünek urrá rajta. Bővebb információkat szerezhetnek arról, hogy, milyen befolyással vannak a tudatmódosító szerek a stresszhelyzetekre. A program során egyedülálló lehetőség nyílik a speciális részegszemüvegek kipróbálására, amelyek torzítják az érzékelést alkohol fogyasztása nélkül.

A Fiatalok a (sérült) fiatalokért PARKolóban a Szent Ágoston Nappali foglalkoztatóközpont ifjoncai és munkatársai várnak mindenkit egy játékos együttlétre, ahol a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos élményekkel, élethelyzetekkel gazdagodhatnak.

A program a XII. Hargitai Megyenapok részeként kerül megszervezésre.

Parkolj le nálunk!

Rossz idő esetén az eseményre a Caritas székhelyén (Petőfi Sándor utca, 39 szám) kerül sor.  További részletek ITT olvashatóak.