Caritaszos gyerekek a Richternél

Karácsonyi dalokkal köszönték a Kövesdi Nappali Foglalkoztató Központba járó gyerekek a Gedeon Richter Románia tavalyi karácsonyi cipősdoboz-adományát.

Különleges alkalom volt a december 16-ai richteres ünnepségen való fellépés: a székelykövesdi roma gyerekek először szerepeltek a megszokott környezettől eltérő, idegen közönség előtt. Ha annyi karácsonyi dalt énekeltek volna, ahány nyuszit, mackót, kisautót, színezőt, ruhaneműt, szappant, iskolástáskát és kiscipőt ajándékoztak számukra a gyógyszergyár munkatársai az elmúlt tíz évben, akkor a 2022-es karácsonyi ünnepség még mindig tartana.

A Tordai Csilla és Kovács István, caritaszos munkatársak, vezetésével összeállított karácsonyi műsor nem csupán a kedves karácsonyi énekek és a gyerekek sugárzó hálája miatt volt felemelő, hanem azért is, mert ez volt az első alkalom, amikor a Gedeon Richter Románia munkatársai a Gyulafehérvári Caritas kedvezményezettjeivel találkozhattak.

Köszönjük minden Gedeon Richter alkalmazottnak, aki a tavalyi cipősdoboz-akcióban is részt vett, és adományozott a nehéz szociális hátterű gyerekeknek!

Köszönjük Dana Chelărescu igazgatónőnek és a marketinges munkatársaknak, Asztalos Andreának, Tussai Noéminek és Ivanov Cristina Paula-nak a szervezést és az együttműködést!

Köszönjük a Gedeon Richter Romániának, hogy tíz éve támogatja munkánkat!

Örömökben és sikerekben gazdag új évet kívánunk!
A Gyulafehérvári Caritas csapata

Kapcsolódó írások:
Angyali előkészületek >>> Részletek
Meglepetés cipősdobozban >>> Részletek
Karácsonyi adomány rászorulóknak >>> Részletek
Ráncok, mert nevettek. Ősz haj, mert törődtek. Sebek, mert éltek. >>> Részletek
Idősek színes ünnepe >>> Részletek
Könyvajándékozás >>> Részletek
De nehéz az iskolatáska! >>> Részletek