Cipősdoboznyi szeretet karácsonykor

Erdélyben 8000 karácsonyi csomagot, amelyből közel 1600-at Maros megyében osztott szét a gyerekeknek a Gyulafehérvári Caritas. Írószereket, játékokat, ruházati cikkeket, illetve édességeket tartalmazó cipősdoboznyi ajándékcsomagokat a németországi Humedica szervezet gyűjtötte be az ottani gyerekektől. A németországi gyerekek cserébe egy-egy rajzot kapnak ajándékba az itteni gyerekektől.

A csomagokat a helyi egyházközségeken, különféle intézményeken és önkénteseken keresztül juttatták el a gyerekeknek, így varázsolva arcukra egy-egy mosolyt a karácsony közeledtével. Volt ahová a szervezet munkatársai mentek el és személyesen tapasztalhatták meg az ajándékozás örömét.

Ebben az évben a szervezet különösen odafigyelt a családokra és a családsegítő szolgálaton keresztül egész éves programsorozatot állított össze számukra: családi napok, gyermeknapok, ifjúsági programok, idősek világnapja, egészségnevelő programok. Ide kapcsolódnak az adventől karácsonyig tartó időszak találkozói, az ünnepkör alkalmából megyeszerte szervezett programok.

Szovátán az idősek adventi ünnepét tartották meg december 9-én, míg 23-án a karácsonyt ünneplik közösen a Művelődési otthonban. Erdőszentgyörgyön „Jöjj el, jöjj el szép karácsony” címmel a családok gyűltek össze december 17-én délután a Kultúrotthonban. Nyárádremetén december 18-án került sor az általános iskolában tartandó rendezvényekre. Marosszentgyörgyi kultúrotthonban „Adventi lépések közösen” bensőséges hangulatú családi napot tartottak december 19-én délután. Balavásáron, Gyulakután és Székelyvéckén korosztályonként, az egész évben működő csoportok keretén belül ünnepelték meg az adventet és a karácsonyt. A programok szervezésében a Caritas mellett részt vettek a helyi önkormányzatok és különféle egyesületek. (Molnár József)