Cipősdoboznyi szeretet Mikulástól karácsonyig

Eddig 43.000 ajándékcsomag érkezett Németországból és került kiosztásra

"Mikulás napja nagy sürgés-forgással kezdődött meg Marosvásárhelyen a Caritas háza táján. Önkénteseink kora reggeltől dolgoztak, mire a Németországból érkezett közel kétezer cipősdoboz ajándékcsomagot kis halmokba rendezték aszerint, hogy még aznap délután melyik településre indulnak velük. Déltől folyamatosan érkeztek a kisebb-nagyobb autók a Renania cég által ingyenesen a rendelkezésünkre bocsátott raktárépülethez, közel hatvan Maros megyei településről, hogy az ajándékokat a gyerekekhez elvigyék. Délután négy órára befejeződött a munka, s a kissé átfázott, de annál melegebb szívű Mikulás segédek elégedetten nyugtázták, hogy idén is sok gyermeknek sikerült örömet szerezniük…" – foglalta össze Török Bernadett projektmenedzser, a Gyulafehérvári Caritas munkatársa a Maros megyei szeretetakciót.

„A minap egy szív-lélek óvónővel beszélgettem, aki elmondta, hogy az ő Hargita megye egyik eldugott településén működő óvodájukat valahogy mindig kikerülik az adományok, olyan kicsi, hogy észre sem veszik, hogy vannak. Olyan gyerek is van, akihez még nem járt a Mikulás, pedig máshol már az Angyalt várják. A felszerelés szegényes, régi, a gyerekeknek nincsenek játékaik. Sokan szociálisan hátrányos családokból valók, több településről. Ekkor köszöntem meg a gondviselésnek, hogy vannak külföldi adakozó gyermekek, akik cipősdobozokba csomagolt ajándékokat készítenek és a Humedica International közvetítésével eljuttatják hozzánk. Ezekből a cipősdobozokból juttattunk az említett óvoda kis lakóinak is. Az óvónő szerint nagy örömet szereztünk  a kicsiknek, nem csillogtak így ezek a gyerekszemek” – mesélt el egy történetet a sok közül Kelemen Eleonóra, a Caritas Hargita megyei közkapcsolatokért felelőse.

E történetekhez hasonlóan zajlik az ünnepvárás a cipősdoboz-akció keretében a Gyulafehérvári Caritas valamennyi helyszínén. Idén eddig 43.000 cipősdoboznyi ajándék érkezett Fehér, Hargita, Hunyad, Kovászna és Maros megyékbe, akiknek pedig köszönhetjük Németországból: Round Table Stiftung, Ladies Circle, Humedica, Elmar és Maria Karl, Robert és Elisabeth Semann, Ottmar Deppisch, a Biebergau-i segítőcsoport és a Wüerzburgi Caritas.