Cipősdoboznyi szeretet

Aki nem tudja, hogy milyen sok rászoruló kisgyerek van körülöttünk, menjen ki az utcára és nézzen körül, az utcák teli s tele vannak éhező, fázó és szeretetre vágyakozó gyerekekkel.

Az életnek egyedül a szeretet ad értelmet: ez azt jelenti, hogy minél több szeretetre és odaadásra vagyunk képesek, annál értelmesebbé válik az életünk. Aki nem tud szeretetet adni egy idő után mogorva és bezárkózott lesz, elfordulnak tőle az emberek. Szeretet adni puszta odafigyeléssel is lehet, ráfigyelek embertársamra, rácsodálkozok értékességére, váltok vele egy-két jó szót.

Csíkszeredában a Petőfi utcai központban harmadik alkalommal szerveztünk ünnepi, karácsonyváró programot rászoruló, hátrányos helyzetben élő gyerekeknek. A rendezvényünkön a vártnál jóval többen vettek részt, amelyen összesen 120 cipős doboz került kiosztásra és ezen kívül kiosztottuk a Venczel József Szakközépiskola diákjai és tanárai által összegyűjtött ruhákat is.

Az angyaljárás előtt egy ünnepi műsorral készültünk, amelynek keretében bábszínházi előadást is láthattak a gyerekek. A Csíki Anyák Egyesületének Tipe-Tupa bábcsoportja két mesét mutatott be: a sündisznó történetét és a Didergő király tanulságos esetét. Ezt követően karácsonyi dalokat és verseket hallhattak művészeti iskolás diákoktól. A gyerekeknek kézműves foglalkozást is szerveztünk, melynek keretében karácsonyi rajzokat, képeslapokat és díszeket készítettek, ezáltal is segítve őket jobban ráhangolódni a szeretet ünnepére.

Az ünnepség végén kiosztottuk a cipős dobozokat, és Kovács Erzsike néni szeretetből kötött sapkáit, melyeknek mindenki nagyon örült. A gyerekek feltöltődve mehettek haza, és kaphattak egy cseppnyi szeretetet, melyből oly kevés adatik nekik.

Az ünnepségről készült videót itt lehet megtekinteni (szekelyhon.ro) >>>

Minden munkatársunknak és önkénteseinknek kívánunk meghitt, békés karácsonyt, és tartalmas, szeretetteljes, boldog újesztendőt!

(Péter Szabolcs)