Család és egészség

A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban került sor vasárnap délután a Család és egészség hete záró rendezvényére. A rendezvénysorozat célja az volt, hogy a szülők minél több szabadidőt töltsenek együtt gyermekeikkel, szeretteikkel, családtagjaikkal.

Az akciót Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatal Sportirodája kezdeményezte, amelyhez több helyi és megyei szervezet csatlakozott: Gyulafehérvári Caritas, az IKA Ifjúsági Egyesület, a Manna Missziós Központ és a Zöld Nap Egyesület a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Csernátoni IKE és a Haszmann Pál Múzeum.

Az egy hetes programsorozat keretében hétfőn asztalitenisz, kedden lábtenisz bajnokságra nevezhettek be az érdeklődők. Csütörtökön „családos futásra”, szombaton pedig biciklitúrára (Nemre útja, 50 km) lehetett jelentkezni. Szerdán és vasárnap Csernátonban, illetve Lemhényben kulturális és gyerek programokra került sor.

A Gyulafehérvári Caritas részéről három kézdivásárhelyi program vállalt részt rendezvénysorozat lebonyolításában. Az Önkéntes Program 9 önkéntessel szervezési feladatok, sportesemények és a díjkiosztás lebonyolításában segített.  A Boldogabb családokért programtól Kertész Mária keresztény pszichológus, mentálhigiénés szakember A keresztény család értékei címmel tartott előadást. A vasárnapi zárórendezvényen a kézdivásárhelyi Családsegítő Szolgálat munkatársai és önkéntesei gyermekprogramokkal várták a családokat egy közös játékra a csernátoni múzeum festői szépségű kertjében.

(Hubbes Kinga)