Család és közösség

Család és közösség témával szerveztek közösségi napot Kézdivásárhelyen a Gyulafehérvári Caritas Kovászna megyei munkatársai. Az eseményre meghívást kaptak a kézdivásárhelyi Szentháromság és Boldog Özséb plébániák közösségei, a kézdivásárhelyi nyugdíjas klub, nőegylet, a gyermekotthonban lakó gyerekek, illetve minden kézdivásárhelyi család.

A közösségi nap a reggeli szentmisén való részvétellel kezdődött, ahol a Caritas munkatársa bemutatta a felső-háromszéki Caritas programokat és meghívta a plébánia közösségét egy közös, tartalmas együttlétre a Caritas udvarára. A nap során a résztvevők elbeszélgethettek a Caritas munkatársaival a családban ápolt betegekről, hozzátartozókról, a család és közösség fontosságáról, önkéntességről, különböző programjainkról.

A program megszervezésében minden háromszéki Caritas program részt vett: a Családsegítő Szolgálat a gyerekek, családok és idősek számára szervezett programot, A Romák Társadalmi Integrációját Támogató Program szendviccsel és kaláccsal kínálta a jelenlévőket, az Önkéntes Program az esemény sikerességéhez nagymértékben hozzájáruló önkénteseket biztosította, a Fogyatékkal Élőket Támogató Program munkatársa a kapcsolatépítésben játszott fontos szerepet, az Otthoni Beteggondozásban dolgozó kollégák vérnyomást mértek az időseknek. Igazi csapatmunka volt.