Család és közösség

Nagy lelkesedéssel fogadta a kézdisárfalvi és szászfalusi katolikus plébánia közössége ötletünket, hogy egy közösségépítő napot szervezzünk a faluban, melynek témája a család és közösség.

A kezdeményezés tőlünk származott, a megvalósítást, a megszervezést viszont már szinte kezdetektől átvette a falu közössége. Öröm volt számunkra látni, hogy milyen összefogással, odaadással, lelkesedéssel szervezték meg ezt a közös vasárnapot. Szinte mindenki hozzájárult valamivel, volt aki házi kenyeret, volt aki süteményt vagy kürtős-kalácsot sütött, mások fagylaltot vettek a gyerekeknek, volt aki a vizet és az üdítőt, más pedig a húst, krumplit hagymát és szalonnát biztosította erre a napra.

A program egy közös, szabadtéri szentmisével indult, utána meséltünk egy kicsit a Caritas tevékenységeiről, küldetéséről. A gyermekek számára a szórakozást a Családsegítő Szolgálat munkatársai biztosították a „Kredenc fiából” elővarázsolt játékokkal. A különböző próbatételeket családtagoknak párban kellett kiállniuk, az összegyűjtött betűkből kirakott szavakat játékokra lehetett beváltani.

„Családom egy vasárnapja” címmel rajzversenyt is hirdettünk a gyerekeknek, és természetesen díjaztuk is az alkotásokat. A sátor árnyékában az Otthoni Beteggondozás munkatársai vércukor- és vérnyomásmérést biztosítottak az időseknek.

A program ideje alatt folyamatosan készült a nagy közös gulyás is, melynek „megbízottjai” a Romák Társadalmi Integrációját Támogató Program munkatársai voltak. Hamar került segítség is az előkészítéshez a falubeli nők soraiból, a gulyás szakszerű elkészítéséről pedig egy csapat férfi gondoskodott.

Mint mindig, most is nagy segítséget jelentettek számunkra önkénteseink, akik Kézdivásárhelyről és Sepsiszentgyörgyről érkeztek az Önkéntes Program irányításával.

Köszönjük Bartos Károly plébános úrnak az együttműködést, a nagyszerű szervezést, a közösség mozgósítását – azt a csodálatos, közösen eltöltött napot, ami bennünket is lelkesedéssel töltött fel.