Családi nap Gyergyóban

Június 18-án az időjárás is kedvezett a családsegítő szolgálat udvarán megszervezett családi napnak

A rendezvény célja az volt, hogy a családok minőségi időt töltsenek együtt, ahol közös élményekben lehet részük, együtt játszhatnak és kizökkenhetnek a hétköznapok egyhangúságából.
A családok színes tenyérlenyomatukkal díszítették ki a megrajzolt családi házat. A gyerekek nagy élvezettel festették be szüleik tenyerét, hogy gazdagítsák a ház építőtégláit. A gyerekek különféle ügyességi játékokat próbálhattak ki. A pingponglabda-játéknál egy-egy család mérhette össze erejét, hogy ki tudja a pingponglabdát a kapuba fújni. A gyerekek egymással vagy szüleikkel élvezhették a Twister játéknál a testi összegabalyodás élményét.
Igazi megpróbáltatás volt a gyerekek számára édesanyjukat végigvezetni bekötött szemmel a labirintuson. A résztvevők csapatjátékokban vetélkedhettek, ahol együtt játszott felnőtt és gyerek egyaránt, majd közös erővel küzdöttek meg a fonalból készült pókháló akadályával és sikerült mindenkinek épségben átjutnia a fal egyik oldaláról a másikra.
A családok megérdemelten fogyasztották az édességeket, majd a program végén a gyerekek egy-egy játékot vihettek magukkal emlékbe. Többen jelezték, hogy ritkán van lehetőség a család számára igazi együttlétekre, és hogy a jövőben még szívesen eljönnek ilyen rendezvényekre. (Bartalis Kinga)