Csapatösszerázó Gyimesfelsőlokon

Jó hangulatú csapatösszerázón vettek részt a Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozói, akik Szászrégen, Mezősámsond, Szentpál, Székelyhodos, Csíkfalva, Marosszentgyörgy és Marosvásárhely körzetében látnak el szolgálatot. A találkozásra az Ápolók hónapjának keretében került sor a gyimesfelsőloki CariHázban.

Az előző év szervezett eseményeitől eltérően ápoló munkatársaink idén kötetlenül szerették volna megünnepelni a hivatásukat kiemelő hónapot. Laza hangulatú, vidám együttlétre vágytak, háromnapos találkozásukból mégsem hiányzott a szakmaiság. Mindnyájan elhivatott ápolók, segítő szakemberek, mesélték: nem tudnak úgy belépni egy gondozásra szoruló személy házába, hogy kint hagyhatnák az emberségüket, így már péntek este terítékre kerültek az átbeszélésre szoruló esetek, kibuggyantak a fájdalmas, tanulságos történetek.

De az esetmegbeszéléseken túl, amelyek által munkatársaink hasznos tanácsokkal gazdagodtak, egymás közelebbi megismerésén és a kikapcsolódáson volt a hangsúly. Grillezés, gulyáskészítés, közös étkezések, tartalmas beszélgetések, zenehallgatás, bulizás és kirándulások képezték a háromnapos csapatépítő programját. Szombaton többször is lesiklottak a bobpályán, meglátogatták az Ezeréves határt, a kopjafákat, és megtekintették a gyimesközéploki Skanzen régi parasztházait is.

A csapatösszerázón az otthoni beteggondozók családtagjai is részt vettek, akik jelenlétükkel még vidámabbá tették a találkozást.

Orbán Júlia