Csernátonban is jelen vannak a Caritas munkatársai

2019. augusztus 1-től Kovászna megyében Csernátonban és a hozzá tartozó településeken is elérhető a Gyulafehérvári Caritas Otthoni Beteggondozó Szolgálata.

A 22 éve működő otthoni gondozói program célja egészségügyi alapápolás és szociális gondozás biztosítása, az egészségi állapot megtartása, helyreállítása, illetve javítása az ágyhoz, házhoz kötött idős, beteg emberek számára.

A szervezet munkatársai által nyújtott szolgáltatások a helyzettől függően lehetnek egészségügyi, háztartási vagy szociális jellegű szolgáltatások.

A betegápolási tevékenység az otthonhoz, ágyhoz kötött betegek, illetve a valamilyen okból kifolyólag szakorvosi ellátásban hiányt szenvedők számára nyújt megoldást.

Szolgáltatások:

  • Egészségügyi szakápolás (írott orvosi javaslat alapján): sebellátás, kötözés, injekciózás, vérnyomásmérés, vércukormérés, felfekvések megelőzése, kezelése, katéterezés, mobilizálás stb.
  • Alapápolás: mosdatás, fürdetés, öltöztetés, étkeztetés, ágytálazás, pelenkacsere, fehérneműcsere, ágyneműcsere, tanácsadás az idős, beteg, fogyatékossággal élő ember környezetének kialakításában
  • Háztartási segítségnyújtás: takarítás, mosás, vasalás, élelem és étkezés előkészítése, bevásárlás, számlák kifizetése, más adminisztratív ügyek intézése
  • Szociális szolgáltatások: szociális felmérés készítése az ellátottak saját otthonában, szociális informálás és tanácsadás az ellátottak és hozzátartozóik számára, együttműködés más szervezetekkel a rászorulók hatékonyabb segítésének érdekében
  • Ápolási segédeszközök, járássegítők kölcsönzése

További információkért, valamint a szolgáltatás igénybevételéért az érdeklődők a csernátoni szociális irodához, illetve a Gyulafehérvári Caritas munkatársaihoz fordulhatnak.

A Gyulafehérvári Caritas elérhetősége:

Telefon: 0733-009.648, 0733-009.693

E-mail cím: [email protected], [email protected]