Csíkos, pöttyös és kockás volt a gyermekek tere Kézdivásárhelyen

Immár ötödik éve, hogy minden augusztus végén Csíkos, pöttyös és kockás térré változik a gyermekek számára a városközpont Kézdivásárhelyen. Az Őszi sokadalom nevet viselő városnapi ünnepségen, augusztus 30. és szeptember 1. között,  idén is a Gyulafehérvári Caritas háromszéki munkatársai és önkéntesei egy emlékezetes gyermekvárost varázsoltak a Gábor Áron térre.

A Háromszéki Caritas legnagyobb eseményén idén rekordszámú 2-14 év közötti gyermek vett részt, számszerint 1270-en.

Ebben a gyermekvárosban, akár csak a való életben, a kitartó munkáért cserébe jutalom járt. A szórakoztató, ámbár türelmet, kézügyességet, szerencsét vagy jó memóriát igénylő feladatokat sikeresen elvégző gyerekek betűket kaptak. Az összegyűjtött betűkből kirakott szavakat pedig izgalmasabbnál izgalmasabb műhelyfoglalkozásra cserélhették.

A gyermekvárosban több mint 15 különböző játék során lehetett betűket szerezni, ezeket pedig olyan varázslatos műhelyekben lehetett beváltani, mint az animációs, agyag- vagy asztalosműhelyben, a fotósarokban,  a dtrótozdában, a pirográfiában, vagy a varázskemencénél. De a szavakért cserébe a gyerekek kérhettek arcfestést vagy tetoválást, vagy készíthettek saját jelvényt.

A Caritas munkatársai a legkisebbekre is gondoltak: nekik olyan babasarkat rendeztek be, ahol a kicsik a szülőkkel együtt játszhattak és lazíthattak.

A gyermekváros elnevezése az egyszerűségében is összetett magyarázatot rejt: a Csíkos, pöttyös, kockás téren nemcsak a játékok és a műhelyek sokszínűek, hanem az itt játszó gyerekek és felnőttek is mind-mind különbözőek. Azonban közös, hogy mindannyiunknak szükségünk van a kikapcsolódásra és az együttjátszás élményére, ezen a téren pedig bárki megtalálhatja a legizgalmasabb és legszórakoztatóbb játékokat.

A foglalkozások összeállítása során a Caritas munkatársai különös hangsúlyt fektetnek a készségek és képességek fejlesztésére, a játékok több esetben is a kézügyességi, finommotorika, logika és koncentrációs készségeket növelését szolgálják.

Az ez évi rendezvény megvalósításához és sikeres lebonyolításához 60 szorgos, háromszéki önkéntes járult hozzá. Ezúton is köszönjük a  munkájukat.

Továbbá köszönjük a Zarah Moden Kft.-nek és a Diószegi Pékségnek, hogy hozzájárultak az esemény megvalósításához.

További fényképek: http://bit.ly/2keYLkV

(Bedő Krisztina)