Csillogó dobozok csillogó szemekért

Apró játékok, kirakósok, színes ceruzák és filctollak, tisztálkodási szerek, kesztyű, sapka, csokoládé, cukorka és még sorolhatnánk… nem is gondolnánk, mi minden elfér egy cipősdobozban, és mennyi örömet tud szerezni egy parányi apróság. Karácsony környékén az ünneplőbe öltöztetett, ajándékokkal megrakott cipősdobozok jelentik az ünnepet sok ezer gyereknek.

A cipősdoboz-akció egyre nagyobb népszerűségnek örvend országszerte. A Gyulafehérvári Caritas már több éve, időt és energiát nem sajnálva, igyekszik szebbé tenné a nélkülöző családokban élő gyerekek karácsonyát. Idén öt szervezettől közel 35.000 ajándékcsomag érkezett, amelyek a Gyulafehérvári Főegyházmegye területén élő, szociálisan hátrányos helyzetű csöppségek között kerülnek kiosztásra, nagy arányban a plébániák segítsége révén.

A hozzánk érkező csomagokból bőven jut a Caritas programjai által foglalkoztatott, családi típusú gyerekotthonokban tartózkodó, a plébániák, valamint tanügyi intézmények, a gyerekjogvédelem és más intézmények által nyilvántartott gyerekeknek is.

A szebbnél szebben becsomagolt cipősdobozok német családok, adakozók által kerülnek a külföldi partnerekhez, így a Round Table Stiftung, a Ladies Circle és a Humedica szervezeteknek, valamint a Biebergau-i Elmar Karl és Elisabeth Semann segítőcsoportjának köszönhetően érkeznek hozzánk. Idén egy hazai vállalat is bekapcsolódott az akcióba Marosvásárhelyen: a Gedeon Ricther Romania által adományozott 200 doboznak köszönhetően ugyanennyi gyereknek sikerült örömöt szerezni. Székelyudvarhelyen a Kós Károly Szakközépiskola és a Tamási Áron Gimnázium diákjaitól is kaptunk csomagokat. Ezúton is köszönjük nekik!

Adományozóink a csomagokért cserébe a csillogó gyerekszemek és boldogságot sugárzó apró mosolyokat tükröző fényképek mellett csupán a gyerekek által készített rajzokat várnak köszönetképpen.

A csomagok jelenleg is folyamatosan érkeznek a Caritas gyűjtőpontjaihoz, és hogy sikerüljön mindent még karácsony előtt kiosztani, a szervezet önkéntesei is bekapcsolódtak az akcióba.

(Bedő Krisztina)