Csúszdázás a Gyilkos-tónál

A csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató és a gyergyószentmiklósi Esély Program sérüléssel élő fiataljai és gyermekei játszottak közösen július 19-én.

A Gyilkos-tónál találkoztak a csíkszeredai és gyergyószentmiklósi fiatalok, nagy örömmel köszöntötték egymást. A tízóraizás után, fiataljaink félelmeiket leküzdve, az arcukon ragyogó mosollyal keveredtek a csúszda és a trambulinok fergetegébe.

Ugyanakkor most is bebizonyították, hogy tartogatnak még meglepetéseket a tarsolyukban. A Foglalkoztatóban félős és keveset kommunikáló fiatalok egyike többször mászott fel a csúszdára és fülig érő szájjal csúszott le arról.

A tó melletti séta, kacsavizit után várt még egy kihívás a fiatalokra: az egész nap féltve őrzött zsebpénz elköltése volt még hátra. Miután mindenki megvehette saját magának a fagyit, az élményektől fáradtan indulhattunk haza.

Köszönjük a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak, Gál Katalinnak és munkatársainak, valamint az Esély Program munkatársainak a meghívást és az együtt töltött csodálatos napot! (Dobandi Veronka, Váta Emese)