De nehéz az iskolatáska!

120 tanszercsomaggal ellátott iskolástáskát adott át a Gedeon Richter Románia a Gyulafehérvári Caritasnak szeptember 10-én, közvetlenül iskolakezdés előtt, az arra leginkább rászoruló elemi osztályos kisgyermekek megsegítésére. A Caritas munkatársai 91 hátizsákot a marosszentgyörgyi, 29-et pedig a Küküllő menti gyerekek körében fognak szétosztani.

Az éppen ennyi éves gyógyszergyár idei célkitűzései között szerepel, hogy a 12 hónap során egy-egy jó cselekedettel járuljon hozzá a társadalom jólétéhez. Segítő szándékú programjainak kivitelezésére már évek óta a Gyulafehérvári Caritasszal működik együtt, amelynek missziója a segítségnyújtás, legfőbb értéke pedig maga az ember.

A Gedeon Richter alkalmazottai több ízben is csatlakoztak a Caritas Cipősdoboz programjához, amelynek keretén belül a két intézmény közösen összeállított élelmiszercsomagokkal segíthetett mélyszegénységben élő családokon.

Gyereknapra mozgást segítő, aktivitásra ösztönző játékokban részesültek a Caritas gyerekfoglalkoztató programjai a gyógyszergyár munkatársai jóvoltából, akik otthonról összegyűjtött játékokat adományoztak.

Mivel a két intézmény céljai a segítségnyújtásban találkoznak, októberben újabb közös jótékonysági akcióval folytatódik a baráti együttműködés.

Orbán Júlia