Dél-Erdélyi helyzetkép

A Fehér megyei diódi Szent Ghelasie gyermekotthonunkban, már az első intézkedéseknek eleget téve, látogatási tilalom lépett érvénybe, a külvilággal való kapcsolattartási forma a telefonos és az online párbeszédre korlátozódott. A gyermekotthon harminc gyermekének hogylétéről és a megbetegedés elkerülése érdekében tett lépésekről telefonon értesítjük a hozzátartozókat, illetve mindazokat, akik kapcsolatban állnak a gyermekekkel, így a gyermekotthon korábbi bentlakóit is.

Hunyad megyében, Petrozsény és Petrilla területén a Caritas az egyetlen civil szervezet, amely az ágyhoz vagy házhoz kötött idős emberekről gondoskodik, így a Caritas önkéntesei vagy ápolói azok, akik élelmiszert vagy gyógyszereket vásárolnak számukra, és ellenőrzik az egészségi állapotukat.

„Különleges helyzetben van az otthoni beteggondozás, ahol több mint 40 idős embert gondozunk naponta Petrozsény és Petrilla területén. Ezeknek az időseknek nemcsak jelen helyzetben, hanem máskor is állandó segítségre van szükségük” – mondja Kelemen Alexandru programkoordinátor.

Mivel a Caritas munkatársai az egyetlenek, akikre ezek az idősek számíthatnak, fokozottan vigyázunk az ők egészségükre és ezért szigorú intézkedéseket hoztunk a higiénia területén. Ennek tudatában segítőszakmájú kollegáink, továbbra is segíthetik azokat az idősöket, akik csak ránk számíthatnak.
Ugyanakkor a városházával folytatott szoros együttműködés következtében a Caritas 12, külföldről hazaérkezett és otthoni elszigetelésben élő személyt lát el.

A nehézségekkel küzdő gyerekeket és fiatalokat foglalkoztató Maria Stein Nappali Központ és a Szent Borbála Tanácsadó Központ tevékenységei szünetelnek.

Kapcsolódó oldalak:

Általános helyzetkép >>>
Csíkszéki helyzetkép >>>

Gyergyószéki helyzetkép >>>
Udvarhelyszéki helyzetkép >>>
Háromszéki helyzetkép >>>
Marosszéki helyzetkép >>>