Demenciával élő családtagjaikat gondozók támogató csoportja

Ha teljes szívünkkel és értelmünkkel elfogadjuk a személyiséget és az életutat, amit az egyéniség ad hozzá demenciájához, nem hagyhatjuk, hogy az esetleges nyelvi különbségek, a rövid távú emlékezet elvesztése, és egyéb fizikai vagy mentális okok meggátolják, hogy megértsük, milyen is az ember a betegség mögött, hogy mit és miért tesz. (Juhász Ágnes)

A Gyulafehérvári Caritas októbertől online támogatócsoportot indít demenciával élő családtagjaikat gondozók számára.

A csoportbeszélgetések javasolt témái között szerepel a betegség megértése, a betegség és a családi rendszer, a maradandó én, gondozási stílusok, kommunikáció, hogyan segíthet és támogathat a család, a gondozók, családtagok mentálhigiénéje stb., emellett a csoport által javasolt témákhoz és igényekhez is alkalmazkodunk.

A csoport vezetői:
Szigyártó Adrienn, pszichológus, szupervízióköteles családpszichoterapeuta
Cosma István: klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, mentálhigiénés szakember

Az összesen 1+10 alkalomra heti rendszerességgel kerül sor, online felületen. A konkrét időpontokat a csoport tagjainak igényei szerint tűzzük ki.

Részvételi díj: 25 lej/alkalom. Az első alkalom ingyenes.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, mivel a helyek száma korlátozott (minimum 8 személy, maximum 12 személy). A regisztráláshoz az itt elérhető formanyomtatvány kitöltése szükséges.
A regisztráció határideje: október 21.

További információkért érdeklődni lehet Szigyártó Adrienn csoportvezetőnél a 0734888417-es telefonszámon.