„…egy hétre való nyugtató nem tesz annyi jót nekem”

Az erdőszentgyörgyi idős klub tagjai nyilatkoztak

A Gyulafehérvári Caritas Maros megyei Családsegítő Szolgálata heti rendszerességgel találkozik Erdőszentgyörgyön a Naplemente időscsoport tagjaival. Célunk a méltóságteljes időskor, illetve az aktív idősödés elősegítése.
Megkérdeztük a csoporttagokat, miért szeretnek a csoportfoglalkozásokra járni, mi az, ami tetszik, és természetesen az is érdekelt, mennyire járunk közel a célunkhoz:
 
„Nagyon szeretek a szépkorúak Naplemente csoportjába járni, mert sok jó program van. Születésnapokat ünnepelünk, egészségügyi tájékoztatókat tartottak nekünk. Az öt év alatt nagyon sok meghívottunk volt: papok, irodalmárok, gyerekek köszöntöttek nőnap, ünnepnapok alkalmával. Minden évben farsangoltunk mind többen és többen beöltözve. Tehát kikapcsolódunk, elfelejtjük, otthon hagyjuk a problémáinkat és szellemileg és lelkileg is feltöltődve térünk haza.”
 
„Úgy gondolom, hogy érdemes a szépkorúak klubjába járni. Itt mindannyian szeretetet kapunk, összetartozunk, hasznosan kihasználjuk azt a 2 órát és megpróbáljuk méltósággal viselni az időskort.”
 
„Mindenkinek javaslom legalább megpróbálni, mert biztosan többet nem fogja abba hagyni.”
 
„…érdeklődünk az elmaradottak hogylétéről, jól érezzük magunkat ebben a közösségben. A foglalkozások kikapcsolnak, főleg az agytornák, érdekes előadások.”
 
„Én alig várom már a keddi napot, hogy egy kicsit kapcsolódjak ki az otthoni egyedüllétből.”
 
„… nem is tudnék egy kedden sem otthon maradni, még ejsze ha megkötnének, se tudnék otthon ülni, olyan jól érzem magam.”
 
Az idősek örömére továbbra is folytatjuk a tevékenységeket. Bízunk benne, hogy mindig lesznek jó barátaink, akik továbbra is élvezik a szolgáltatás örömét és támogatják tevékenységeinket.
Ez úton is szeretnénk megköszönni Erdőszentgyörgy önkormányzatának, valamint a Ravasz Mónika és Döngölő János által vezetett virágüzletnek a támogatásukat. (Nagy László)