Egymillió csillag a nélkülözőkért

Pénteken, néhány önkéntes társammal együtt volt lehetőségem részt venni az Egymillió csillag a nélkülözőkért szolidaritási akcióban Csíkszeredában. Idén a felajánlásokkal a hátrányos helyzetű gyermekeket, fogyatékkal élő fiatalokat, illetve a beteg és idős személyeket támogatták az adakozók.

Amint megérkeztem, a többiek már szorgosan készültek az estére. Mindenki kapott feladatot, hogy gördülékenyebben menjen a munka. Volt, aki zsíroskenyér-készítésben, pakolásban, a mécsesek és a helyszín előkészítésében segédkezett. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra is, hogy picit jobban megismerjük egymást, mivel a közös feladatok elvégzése során volt alkalmunk beszélgetni is.

Az idő nagyon gyorsan telt, így szinte egy pillanatnak tűnt az egész, és már az előkészített asztalok mellett voltunk, amikor jöttek is az első adományozók, és felcsendültek az énekek, köszöntők, láthattunk táncos előadásokat is, amelyek még színesebbé tették az estét. Amint sötétedni kezdett, egyre hangulatosabbá vált a légkör, már távolról is észrevehető volt a gyertyákból kirakott, egyre nagyobbá váló csillag, egyre többen álltak körülöttünk gőzölgő teával a kezükben. Jó alkalmat teremtett a jótékonysági gyűjtés arra is, hogy régen látott személyekkel beszélgethessünk.

Nagyon sok értékes pillanatot vihettem magammal: sok mosolygós arcot, akiket az adományozás során láttam, sok kedves tekintetet. Amit ott érezni lehetett, számomra igazán különös, megható pillanatokat jelentett, jelent. Igazán hálás vagyok, hogy részt vehettem az eseményen.

Idén október 14-én, hét helyszínen (Szováta, Székelyudvarhely, Marosszentgyörgy, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Bereck, Csíkszereda) több mint 2200 résztvevő gyújtott meg egy-egy mécsest, a szolidaritás jelképét. A Caritas alkalmazottai mellett negyvenhét önkéntes és számos felszólaló, előadó igyekezett a rendezvény színvonalát emelni. Köszönjük!

Ferencz Júlia,
Önkéntes

Kapcsolódó írás:
Egymillió csillag a nélkülözőkért, 2022 >>> BŐVEBBEN