Egymillió csillag a nélkülözőkért, 2022

Frissítve

Ma este több erdélyi településen lobbantak lángra a szolidaritás gyertyái és az emberek szívei, akik nem csupán jelenlétükkel, hanem adományaikkal is kifejezték együttérzésüket a nehéz sorsú emberek iránt.

Egymillió csillag számokban:

Szováta: 300 résztvevő, 3.050 lej
Székelyudvarhely: 500 résztvevő, 4.835 lej
Marosszentgyörgy: 154 résztvevő, 1.898,4 lej
Marosvásárhely: 600 résztvevő, 8.826 lej
Sepsiszentgyörgy: 300 résztvevő, 1.741 lej
Csíkszereda: 250 résztvevő, 3.291 lej
Bereck: 150 résztvevő, 2.244 lej
Az online adományozói felületre eddig 3.201 lej érkezett.

Több mint 2200-an vettek részt az eseményeken, rászoruló embertársaink megsegítésére eddig összesen 29.086 lej gyűlt össze. Köszönjük!

Köszönjük a The Waves együttesnek a hangulatos koncertet, partnereinknek pedig a támogatást: Petry – hús és hentesáru, Park Étterem, 112 Coffee & Co, Prima Pék, Alzo Étterem.

Két év után újra kivonulhatunk a közterekre, és megszervezhetjük az Egymillió csillag a nélkülözőkért szolidaritási akciót. Október 14-én, pénteken 18 órától ismét felragyognak az együttérzés lángjai, mécsesekkel világítunk meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számunkra a közösségünk, és érdekel bennünket a nélkülözők sorsa.

Az elmúlt két évben csak a virtuális térben tarthattuk meg eseményünket, így a tavaly 7.192 lej gyűlt össze, amelyet a gondozásunkban lévő személyek ellátására fordítottunk. Köszönjük!

Felajánlásával idén is segítheti egy nélkülöző gyermek, fogyatékkal élő fiatal, vagy beteg idős személy ellátását. Például:
20 lej elég egy meleg ebédre,
90 lej elég egy óra otthoni ápolásra,
100 lej elég egy óra fejlesztő terápiára,
170 lej elég egynapi bentfekvő ápolásra.

Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt! Együtt idén is segíthetünk. Kérjük, hogy csatlakozzon hozzánk a következő helyszínek egyikén:

Csíkszeredában a Majláth Gusztáv Károly-téren • Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc-téren (Bethlen negyedi park) • Szovátán a Petőfi parkban • Marosvásárhelyen a Színház-téren • Marosszentgyörgyön a Szent György-téren • Sepsiszentgyörgyön a Főtéren • Október 21-én Bereckben 18 órától a Szent Miklós templomban lesz szentmise, majd 19 órától a Művelődési Központban gyújtják meg a mécseseket.

Ha nem tud eljönni, adományát itt online, vagy a bankszámlaszámunkon fogadjuk:
IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia, CF 4562770
Banca Transilvania SA
Un milion de stele

18:30-tól kulturális program Marosvásárhelyen, a Színház-téren
Fellép a The Waves együttes – a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Marosvásárhelyi Református Kollégium és a Művészeti Líceum IX.-es és X.-es diákjai. Az előadók – Székely Bálint (dobok), Koncz Dávid (zongora), Csiki Ottilia (vokál), Balla Nimród (basszusgitár), Szász Lehel (elektromos gitár) és Mezei Zsófia (elektro-akusztikus gitár) – a `70-`90-es évek magyar és angol nyelvű dalaiból készítettek elő egy színes válogatást.

Program Csíkszeredában, a Majláth Gusztáv Károly téren 18:00 órától

Az ünnepi műsor keretében elsőként Péter György, a Gyulafehérvári Caritas szociomedikális ágazat igazgatója szólal meg, majd Simó Gáspár, a Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum lelkivezetőjének áldásával kezdetét veszi a gyűjtés. Ezt követően a Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak énekeit majd a csíktaplocai Táncoló Talpacskák gyereknéptánccsoport előadását élvezheti a közönség. A rendezvényt a csíkcsicsói Fehér Őszirózsák időscsoport énekei zárják.

Sajtóvisszhang:
Egymillió csillag a nélkülözőkért – Újra köztereken gyúlnak fel a szolidaritás lángjai >>> BŐVEBBEN
Aktuális – Egymillió csillag a nélkülözőkért szolidaritási akció a Caritas szervezésében >>> BŐVEBBEN
Egymillió csillag a nélkülözőkért >>> BŐVEBBEN
Hírek: Egymillió csillag a nélkülözőkért >>> BŐVEBBEN
Erdély-szerte gyertyát gyújt a Caritas a nélkülözőkért >>> BŐVEBBEN