Egymillió csillag a nélkülözőkért

Ha a képre tekintenek, biztosan emlékeznek, hogy minden év októberében megszerveztük az Egymillió csillag a nélkülözőkért elnevezésű szolidaritási akciónkat. A világjárvány miatt, egészségünk megóvása érdekében már tavaly a virtuális térbe kényszerültünk.

Sajnos idén sem pislákolhatnak csillag vagy a lángoló kereszt formáiban elhelyezett gyertyáink a megszokott módon, de annál inkább az otthonaink ablakaiban és a Caritas Házban. Még ha nem is világíthatunk ki mécseseinkkel és szeretetteljes jelenlétünk melegével egy-egy közteret, otthon mindannyian meggyújthatunk egy gyertyát, így jelképesen kifejezhetjük sorsvállalásunkat a nehéz helyzetben lévőkkel.

Mi, Caritas munkatársak, október 15-én, péntek este 7 órakor lobbantjuk lángra mécseseinket a marosvásárhelyi Caritas Ház, új székházunk belső udvarán. Az eseményt online közvetítjük Facebook oldalunkon, amelyhez bárki csatlakozhat, hiszen gyertyagyújtásunkat kulturális program teszi még hangulatosabbá: egy fiatalokból álló kis zenekar retró és modern dalokat, Fehér Csaba gitárművész pedig angol slágereket fog előadni. A művészeknek, akik önként ajánlották fel, hogy tehetségük gyümölcseivel szebbé teszik rendezvényünket, ezúton köszönjük adományukat!

Együttérzésünket a nélkülözők iránt nem csupán szimbolikusan, hanem pénzbeli adományozással is kifejezhetjük, akár online, akár székházainkban kitett adománydobozokban. Adományaikat idén a gondozásunkban lévő személyek ellátására fordítjuk. Felajánlásával segítheti egy nélkülöző gyermek, fogyatékkal élő fiatal, vagy beteg idős személy ellátását.

Például:
15 lej elég egy meleg ebédre,
60 lej elég egy óra otthoni ápolásra,
90 lej elég egy óra fejlesztő terápiára,
130 lej elég egynapi bentfekvő ápolásra.

Adományaikat online (itt), vagy bankszámlaszámunkon fogadjuk, illetve három héten át, november 8-ig betehetik a következő helyszíneken kihelyezett adománydobozokba:

Marosvásárhelyen a Caritas Házban (8-16 óra között, Mărăști utca 36.);
Marosszentgyörgyön a TimKo üzletben (Tófalfi út, 4.) és a Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalban (Petki Dávid utca, 130.);
Csíkszeredában a Szent Ágoston Központban (Szt. Ágoston tér 1-4.) és a Jakab Antal Ház vendéglőjében (Szék útja 147.);
Székelyudvarhelyen a Szent Anna Fejlesztőközpontban (9-15 óra között, Kossuth Lajos út 18.);
Gyergyószentmiklóson a Márton Áron szociális központban (munkanapokon 8-16 óra között, Márton Áron utca 22.);
Petrozsényben a Carrefour Marketben (Horia utca 7.) és a Római-Katolikus Templomban (Mihai Viteazu utca).

Bankszámlaszám:
IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia, CF 4562770
Banca Transilvania SA
Un milion de stele

Ezúton köszönjük, hogy a tavalyi akciónk során összesen 8880 lejjel támogatták, hogy munkatársaink biztonságban jussanak el a gondozottakhoz, hiszen az adományokat az oly szükséges védőfelszerelésekre fordítottuk.