Egymillió csillag a szegényekért

Gyere el, gyújts te is egy gyertyát! Csatlakozz a Caritas akciójához november 14-én Marosvásárhelyen!

Szolidaritási akció a nélkülözőkért
 
Helyszín: Marosvásárhely, Színház tér
Időpont: 2009. november 14., szombat, 17-20 óra
 
Az Egymilló csillag-akció többéves múltra tekint vissza a nyugat-európai országokban. Az akció 1998-ban Franciaországból indult. Azóta évről-évre egyre több helyszínen szervezik meg.
Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. Az akció keretében gyertyákkal világítanak ki egy teret vagy egy jellegzetes épületet. Minden egyes meggyújtott gyertya egy rászorulót jelképez.
 
A Gyulafehérvári Caritas idén először csatlakozik az Egymillió csillag szolidaritási akcióhoz. November 14-én 17 órától a marosvásárhelyi Színház teret világítjuk meg mécsesekkel. A mécsesek eladásából befolyt összeget a nélkülözők megsegítésére fordítjuk.
 
Gyere el, gyújts te is egy gyertyát!
Csatlakozz a Caritas akciójához!
 
Médiapartnereink:
 
Romániában összesen hét városban ragyog fel ugyanabban az órában a szolidaritás lángja. November 14-én 17 órától a következő városokban csatlakozhatsz a Caritas akciójához: Marosvásárhely, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Nagyvárad, Temesvár, Jászvásár, Balázsfalva.