Együtt a Fogyatékkal Élőkért VII. Konferencia


Korai intervenció, gyermekneurológiai kérdések, látássérült gyermek az óvodában, iskolában, megkésett beszédfejlődés terápiája, sérültséggel élő gyermek szüleinek lenni, mozgásfejlődés és tanulási zavarok összefüggései, hallássérült gyermek korai fejlesztése, autista gyermek fejlesztése – egy pár az idei témákból >>>

Az Együtt a Fogyatékkal Élőkért elnevezésű, Erdélyben egyedülálló, magyar nyelvű, gyógypedagógiai szakmai konferenciát 2007 októberétől kezdve minden évben megszervezzük a segítő szakmában dolgozó civil szervezetek, pedagógusok, szülők és fogyatékkal élők számára, Csíkszeredában. Az érdekeltek a szakmában elismerésnek örvendő nemzetközi és belföldi szakemberek előadásait hallgathatják és különböző műhelymunkákon vehetnek részt a fogyatékkal élőket érintő aktuális kérdésekről.

A Csíkszeredában megszervezett, szakmailag igényes konferencia előnye, hogy olyan, magyar ajkú szakemberek és érintettek számára is elérhetővé válik a szakmai és lelki töltekezés, a szakmai fejlődés irányvonalaiba, újdonságaiba való betekintés, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük, nem tudnának ezért Magyarországra utazni.

A konferencia összetartó, háló szerepet is betölt a fogyatékkal élőkkel tevékenykedő magyar szakemberek és civil szervezetek számára, mert lehetőséget teremt a párbeszédre, egymás munkájának megismerésére, szakmai kapcsolatok kialakítására. A konferencia iránti érdeklődés évről évre nő, 3 évvel ezelőtt a résztvevők száma 44 volt, 2011-ben a létszám 60-ra nőtt, 2012-ben 136-an vettek részt a programokon. A konferencia témáját mindig az aktuális és a visszajelző lapokon megfogalmazott igényekhez igazítjuk, ezért a 2013-as konferencia témájaként a korai fejlesztést választottuk, ezzel mintegy kiemelve a minél korábban elkezdett fejlesztés fontosságát.

(Szász Emese)

Jelentkezési lap >>>
A konferencia részletes programja >>>