Együtt a fogyatékkal élőkért

Harmadik alkalommal szerveztek konferenciát a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezeteknek, szakembereknek és szülőknek

A Gyulafehérvári Caritas keretében működő, fogyatékkal élők tanácsadó irodája immár harmadik alkalommal szervezett konferenciát „Együtt a fogyatékkel élőkért” címmel. A konferencia, amelyre november 9-10. között került sor a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban, a találkozást kívánta elősegíteni a fogyatékkal élőkkel foglalkozó civil szervezetek és szakemberek és pedagógusok között. További célja volt a tanácskozásnak az együttgondolkodás elősegítése, a partnerségek létrejöttének támogatása és azon közös területek megtalálása, ahol tenni tudnak az érintettek a segítségre szorulók életminőségének javításáért.
 
A szakmai tanácskozáson, amelyet Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas szociális ágazatának vezeője nyitott meg, összesen 68 személy vett részt, többségükben pedagógusok, gyógypedagógusok, szülők.
Az első napon a különböző terápiai módszerekről kaphattak információkat a részvevők az előadóktól, majd a pályázatírás rejtelmeibe tekinthettek be. A konferencia második napján a gyógypedagógiai felmérésekről hallhattak előadást a szakemberek.
A résztvevők a visszajelzések alapján értékelték a kapott információkat, jónak találták a szervezést, az előadásokat, ugyanakkor biztosították a szervezőket, hogy jövőre is részt vesznek majd a tartalmas konferencián.