Együtt a szeretetszolgálatban – képzési tábor

Július 10-16. között rendeztük meg immár harmadik alkalommal a szeretetszolgálatban önkénteskedők táborát. A 2006-os tábor, amelynek újra a szelterszi Szent Gellért Ház adott otthont, a következõ mottót viselte: „Én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt“ (Jn 15,16).
A résztvevők létszáma évről-évre nő, a tavalyi táborban előadókkal és meghívottakkal együtt mintegy 115-120 személy vett részt. Az önkéntesek Erdély hét megyéjének közel negyven településéről érkeztek, hogy egy héten keresztül képezzék magukat annak érdekében, hogy munkájukat minél
hatékonyabban végezzék.
A 2005-ös év számos katasztrófahelyzetet hozott környezetünkben. A plébániai közösségekben és karitatív intézményekben önkénteskedők kivették részüket a károk elhárításában, a helyreállítási munkálatokban. Ebből kifolyólag az idei tábor a krízis- és a katasztrófahelyzetbe került ember megsegítésére helyezte a hangsúlyt. A tábornak képzési jellege is volt: a cél a közös együttléten és a tapasztalatcserén kívül a tanulás is. Ennek érdekében a tábor minden napján más-más témát jártak körül az önkéntesek különbözõ meghívottak segítségével.
A képzési táborban helye volt a lelki feltöltődésnek is, amit az ima, az ének és a szentmise biztosított, de volt kirándulás, táncház és közös játék is.
A tábort gyakorlatilag önkéntesek szervezték önkénteseknek, a marosvásárhelyi Caritas-kirendeltség tizenkét tagú, egyetemistákból álló önkéntes-csapatának ebben oroszlánrésze volt.