Együtt tettünk nőtársainkért

Válasszunk ki a meglévő táskáink közül egy olyant, amelyik jó állapotban van, töltsük meg olyan higiéniai termékekkel, amelyeknek mi is örülnénk, majd a gondoskodással előkészített női táskákat vigyük be a gyűjtőpontok egyikére – olvashattuk a Tegyünk együtt nőtársainkért! elnevezésű adománygyűjtő kampány felhívásában, amely arra biztatott minket, hogy segítsünk hátrányos helyzetben élő nőtársainkon. Tompos Renáta, a csíkszeredai Ékességek kézműves műhely működtetője, egy külföldi példa nyomán szerette volna itthon is megvalósítani a női táskagyűjtési kampányt. Elképzelése idénre érett be és valósult meg a Gyulafehérvári Caritas segítségével.

A kampány során 297 női táska gyűlt össze, amely messzemenően felülmúlta Renáta elképzeléseit. „A női higiéniai termékekkel tele táskákat Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen osztották szét a Caritas önkéntesei, olyan nőtársak számára, akiknek nehézséget okoz a mindennapi női higiéniai termékek megvásárlása. Az önkormányzatok adatbázisában szereplő rászoruló nőtársaknak, családoknak adományoztunk, segíteni akartunk, akinek csak lehet” – nyilatkozta az ötletgazda.

A nőtársakkal való kapcsolódás – ez volt a személyes belső indíttatása a kampány kezdeményezésére. „Hatalmas erőt látok a nők kapcsolódásában, ez az erő, kapcsolódás megélése és a segítés motivált” – vallta be Renáta, akiben a kampány befejezése után hatalmas hála uralkodott, és még szeretne karitatív tevékenységet kezdeményezni.

A résztvevő önkéntesek pozitív élményként élték meg a táskák szétosztását, Tamara számára jól eső érzés volt, ha nagyon keveset is, de segíthetett. Boróka a csíkszeredai táskaosztás után így vélekedett: „a lakcímek felderítése kihívás volt a csapat számára, de a sikert megkoronázta nőtársaink őszinte mosolya.”

György Mária Angéla

Kapcsolódó:

Tegyünk együtt nőtársainkért! >>> BŐVEBBEN