Együttérzés a nepáli földrengések áldozataival


Az áldozatoknak szüksége van az adományodra!

Gyűjtés a katolikus templomokban június 7-én
Adományozz közvetlenül a Caritas-kirendeltségeknél,
vagy a Gyulafehérvári Caritas által nyitott bankszámlára:
Caritas Alba Iulia, CF. 4562770
RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés pusztított Nepálban. A súlyos katasztrófa számadatai igencsak aggasztóak: több mint 7.000-en haltak meg, 16.000 körüli a sérültek száma, közel 200.000 ház semmisült meg, és több mint 8 millió embert érint ez az esemény.

Nepál hegyvidéki ország, a Himalája hazája, nagyon sok a meg-közelíthetetlen terület. Ebben az időszakban, különösen éjszaka a hőmérséklet meglehetősen alacsony és hamarosan itt van az esős évszak, a monszun. Várhatóan megáradnak a folyók, az elárasztott területek akadályozni fogják a helyreállítást, és még nagyon sokan vannak veszélyben, nincs fedél a fejük fölött.

A legsürgősebben az otthon nélkül maradt emberek helyzetét kell megoldani, de gond az ivóvíz, az élelmiszerek és a háztartási eszközök hiánya is. A pusztító földrengés után közvetlenül a leginkább érintett területeken a Nepáli Caritas gyorssegélyben részesítette a rászorulókat. A Romániai Caritas Konföderáció a nepáli közösségek megsegítésére első részletben már átutalt 30.000 eurót a Nepáli Caritasnak.

Pius Perumana jezsuita atya, a Nepáli Caritas igazgatója, köszönetét kifejezve a következőképpen nyilatkozik a jelenlegi helyzetről:

„Most, amikor Nepálnak nagy szüksége van rá, igazán lenyűgöző a mi globális családunknak a nagy-lelkűsége és támogatása. Meg szeret-ném köszönni közösségünknek világ-szerte az imát, támogatást és segélyt. A szükségletek hatalmasak, együttérzünk az érintett közösségekkel és partnerei leszünk, hogy újrakezdjék az életüket, visszaszerezzék megélhetésüket és hosszú távon rehabilitáljuk őket.”

 

A Romániai Caritas Konföderáció, amelynek tagja a Gyulafehérvári Caritas is, pénzgyűjtést kezdeményezett a nepáli földrengés áldozatainak.

Adományozni lehet június 7-én, vasárnap a katolikus templomokban, vagy munkanapokon a Caritas-kirendeltségeken, illetve a következő bankszámlán:

Caritas Alba Iulia, CF. 4562770, BCR Alba Iulia
IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006

Felajánlott adományaikat a Caritas Internationalis hálózatán keresztül juttatjuk a Nepáli Caritasnak, amelynek munkatársai vállalták, hogy a következő időszakban megfelelő átmeneti otthonokat, takarókat, tisztítószerek és ivóvizet biztosítanak 20.000 család számára.