Élelmiszercsomag azoknak, akiknek nagy szükségük van rá

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

2020 áprilisában, a kialakult állapotra való tekintettel, az Iránytű munkatársai úgy döntöttek, hogy a lehetőségekhez mérten élelmiszercsomagokból álló támogatást is nyújtsanak azon ellátottjaiknak, akiknek nagy szükségük van rá ebben a kritikus helyzetben.

Mentoraink hét családot neveztek meg a Gyergyói-medence térségéből, így hét egyforma élelmiszercsomag készült, összesen 700 RON értékben. A csomagokat április 9-10. között szállítottuk ki a családokhoz, akik örömmel és elismeréssel fogadták azt. Megítélésünk szerint a megfelelő családok lettek kiválasztva, az ajándék valós segítséget jelent és megkönnyíti a következő néhány napi élelmiszerről való gondoskodást.

A csomagot fogadó családok mindegyike megértette, hogy ez egy rendhagyó alkalom és sem a Caritas, sem az Iránytű projekt keretében nem fog rendszeresen adományokban részesülni, hiszen nem ez a célunk, a munkamódszerünk.

Az élelmiszereket szállító üzlet vezetője 0 RON értékű számlát állított ki, vagyis adományként ajánlotta fel az élelmiszereket. A kérése az volt, hogy se a saját, se a cég neve ne szerepeljen nyilvános publikációban az adomány kapcsán.

Köszönjük a rászoruló családok nevében!

Bővebben az Iránytű a munka világába c. projektről >>>>

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe