Élelmiszercsomagok azoknak, akik tényleg rászorulnak

Maros megyében az Egymillió csillag a szegényekért akción 13.435 lej gyűlt össze, ebből 206 élelmiszercsomagot állítottunk össze. A csomag tartós élelmiszereket (liszt, olaj, cukor, rizs, paszuly, száraztészta) és édességet (csokoládé, szaloncukor) is tartalmazott. Egy ilyen csomag végállomását mutatjuk most be röviden.

Erzsike néni 95 éves és egyedül él marosvásárhelyi tömbházlakásában. Férje és mindkét fia évekkel ezelőtt meghalt. Van három unokája, melyből egy külföldön él, a másik kettő Marosvásárhelyen, ők ritkán látogatják nagyszülőjüket. Egészsége nem a legjobb, magas a vérnyomása. Bár gyógyszert szed, mégis sokszor szédül, ennek következtében többször el is esett már otthonában. Ilyenkor sérüléseit egy asszisztensnő kötözi. Nehézkes mozgásának következtében nem hagyja el a tömbházlakást, a bevásárlást és a számlák kifizetését egy régi barátnője és egyben szomszédasszonya szokta intézni.

Mivel nyugdíja csupán havi 457 lej, szerény körülmények között él. Lakása nagyrészt fűtetlen: a konyhában főzés közben melegít az aragázkályhával. A szobában, ahol alszik, egy villanymelegítőt működtet, amelyre havonta közel 200 lejt fizet, ennek ellenére általában 16-17 fok a hőmérséklet a helyiségben.

Az életkörülmények ellenére hálás idős hölgy fogadta a Caritas munkatársait, akik az Egymillió csillag során gyűlt adományból összeállított élelmiszercsomaggal látogatták meg őt. A meglepetést Erzsike néni örömmel, hálával és alázattal fogadta. 

Az ehhez hasonló esetekben bizonyosodunk meg mi is arról, hogy munkánk nem hiábavaló, hisz ha valakinek az életét, hétköznapjait csak egy percre is könnyebbé és jobbá tehetjük, akkor tevékenységünk érdemesnek mondható.

Ismételten köszönjük adományaikat!