Életkép a Szent Erzsébet Öregotthonból

Megalakult a Szent Erzsébet Rózsafüzér Társulat a gyergyói öregotthonban

„Értékünk az ember” mottóval nemrég ünnepeltük a Caritas 20 éves jubileumát. Embertársaink értékelése, önmagunk és mások elfogadása életünk alappillérei, amelyek meghatározzák egyéniségünket és az élethez való viszonyulásunkat.
Közösségünk identitásának, küldetésének alapvető eleme az emberi értékek tiszteletben tartása, amelynek meghatározó szerepe van az egymás közötti kapcsolatokban, a hatékonyság növelésében és ellátottaink életében. A lelki egyensúlyért, a minőségi kapcsolatokért sokat kell dolgozni, épp úgy, mint bármi másért az életben. A lélek karbantartására a szakemberek különböző pszichológiai irányzatokat ismertettek meg.
A mentálhigiénés segítő beszélgetés ahhoz az irányzathoz tartozik, amelyik alkalmazza a keresztény lelki vezetés hagyományát és a pszichológia ismereteit, amelynek során az egyénekben bizonyos fokon az önmagára való figyelés alatt egyfajta gyógyulás következik be. Egy mély önismereti belső munka során rengeteg információt szerezhetünk önmagunkról, a lelkünkben lezajló folyamatokról.
Minden nap történik velünk olyan csoda, amiért hálásak lehetünk, akár a legapróbb dolgokért is, amelyeket természetesnek veszünk. Őszinte szívvel hálát kell tudnunk adni a megpróbáltatásért, a sikerekért, a jó kapcsolatokért, a munkahelyünkért.
Ebből a megfontolásból és az intézményes szeretetszolgálat, a Gyulafehérvári Caritas működésének 20. jubileuma alkalmából a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthon munkatársaival közösen megalakítottuk június 29-én a Szent Erzsébet Rózsafüzér Társulatot, amelynek jelenleg 53 tagja van. A társulatot megalakító szentmisét Portik Hegyi Kelemen főesperes celebrálta.
Az évek során egy jó közösséggé formálódtunk, bízom abban, hogy ez az imalánc, ami elindult, még jobban összetartja, és hitben is erősíteni fogja az öregotthon munkaközösségét. (Kiss Gabriella)