Életképek az Esély Programból

A gyergyószentmiklósi Esély Program célja a mozgásszervi problémákkal küszködő és korai agykárosodást szenvedett gyerekek, fiatalok fejlesztése. Számukra biztosítanak korai fejlesztést, gyógytornát, gyógymasszázst.

Farsangoltak az Esély Program gyerekei
Február 1-jén farsangi hangulatban tartották a táncpróbát az Esély program és a Hóvirág Néptánccsoport gyermekei. Mindkét csoportból 15-15 gyermek vett részt a bálon szülők és segítők kíséretében.
A jó hangulatot zene, farsangi fánk és csöröge fokozta.

 

Néptánctalálkozó Szovátán
Február 9-én tartották az „Ide nézz, a figurára” néptánctalálkozót a szovátai Népi Játszóház szervezésében, amelyre meghívták az „Énekelve Táncolunk” előadást is.

A Hóvirág Néptáncegyüttes és az Esély Program gyermekeinek megható közös produkciója hatalmas sikert aratott. Előadásuk egyedisége annak is köszönhető, hogy a nyolc fellépő néptánccsoportból az egyetlen volt, ahol mozgássérült gyermekek egészséges gyermekekkel táncoltak.

Az előadások után vendéglátóink a farsang jegyében töltött káposztával kedveskedtek, majd táncházzal folytatódott a délután. Élményekkel gazdagodva tértek haza a részvevők.