Életreszóló állatkerti látogatás a zabolai gyerekekkel

A Caritas United Networks Kovászna megyei munkatársai júniusban 3 különböző napon szerveztek egész napos kirándulást Brassóba a zabolai roma gyerekek részére, akik nagy része korábban még nem volt soha állatkertben és a városban sem. Így a 30 résztvevő gyereknek igazán különleges és felejthetetlen élményben volt részük. Az első csoport június 24-én, a második 26-án, míg a harmadik 30-án vett részt a kiránuláson.

Az indulásra minden alakalommal reggel 10 órakor került sor, a látogatók a zabolai iskolabusszal utaztak a helyszínre. A gyerekek nagy izgalommal és kíváncsisággal várták az autóbusz megérkezését, érdeklődtek az uticél távolságáról, az állatkertben élő állatokról.

Az állatkerti látogatás három órát tartott, ez idő alatt a gyerekek az oroszlánokra és a tigrisekre voltak a legkiváncsiabbak, de láttak vidrákat, vaddisznókat, struccokat, medvéket, tevéket és még albinó szarvast is. A gyerekeknek mindeddig nem volt lehetőségük ezeket az állatokat élőben és ilyen közelről megcsodálni.

Az állatkerti kaland mindegyik résztvevő zabolai gyereknek igazi életreszóló élményt jelentett, amiért őszinte hálájukat fejezték ki a kísérőiknek. Hazaérve minden új élményt és kalandot elmeséltek a szüleiknek és a családtagoknak.

Kovács Ottilia