Elhaladt a Karaván a csíki régióban is

Négy különböző településre jutott el a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának csíkszeredai karavánja, együttműködésben az udvarhelyi és a gyergyószentmiklósi kollégákkal, valamint a szolgálatkész önkéntesekkel.

A csíki Karaván programja az alábbiak szerint alakult: szeptember 4. : Csíkmadéfalva, szeptember 5. : Csíkdelne, szeptember 6. : Csíkszentimre, szeptember 7. : Csinód.

Mind a négy településen közel 60 gyermek egy egésznapos programsorozatban lelhette örömét. A programban voltak nagycsoportos közös játékok, valamint kisebb csoportokban megtartott foglalkozások, közös beszélgetések is. A gyermekek szabadon játszhattak, valamint csapatokba szerveződve is összemérhették kitartásukat, összefogásukat, kalandéhségüket. Ez a nyár végi rendezvény nagyszerű alkalmat adott a gyermekeknek, hogy lezárják a vakációt, ugyanakkor ráhangolódást is adott az új tanév megkezdéséhez.

A program a helyi önkormányzatok és a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásával valósult meg. (Kovács Márta)